Partner hlasatelky Mileny Vostřákové: SMRT TÁTY KOMEDIE STOLETÍ | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Partner hlasatelky Mileny Vostřákové: SMRT TÁTY KOMEDIE STOLETÍ

Sbohem, těším se na shledání s Milenkou, loučil se Blažek.
Sbohem, těším se na shledání s Milenkou, loučil se Blažek. (Foto: ara)

Potkal životní lásku až po padesátce. Dramaturg a scenárista Jiří Blažek (†86), který ve středu zemřel, se po rozvodu zaříkal, že k oltáři už nikdy. Jenže se zamiloval jako kluk do hlasatelky Mileny Vostřákové (†77) a sám ji hnal na radnici.

Když ho milovaná žena v roce 2011 náhle opustila, zůstal Blažek jako zasažený elektrickým  proudem. Nebyl na takovou ztrátu připravený. S Milenou prožili 27 pěkných let a nenapadlo ho, že ji tak rychle ztratí. Známá hlasatelka se náhle z veselé ženy proměnila v trosku. Lékaři si nevěděli rady, mysleli, že chytila nějakou exotickou infekci. Poslední tři týdny ležela v umělém spánku, napojená na dialýzu. „Pořád jsem doufal,“ svěřil se tehdy Blažek se slzami v očích. Naděje vyhasly 7. července 2011. Jiří Blažek osaměl. „Bez Milenky mě už svět nebaví,“ říkal tehdy.



Společně životem
Potkali se v roce 1983 na premiéře pozdější komedie století S tebou mě baví svět. Jiří byl šéfem tvůrčí skupiny, Milena slavnostní uvedení moderovala. O rok později přišla řeč na to, že by spolu mohli bydlet. „Milenka mi vozila do Záběhlic kastrůlky s jídlem a říkávala, že je vlastně taková kočka ze Záběhlic,“ vzpomínal na časy čerstvé zamilovanosti Blažek. „Nabídl jsem jí, že nechám svůj byt její dceři a půjdu k Mileně na Letnou. A najednou ze mě vylítlo, tak se rovnou vezmeme,“ popisoval důležitou životní chvíli známý scenárista.

Krutá zkouška
Osud jim hned první chvíle po svatbě pokazil. Milena byla na zájezdovém vystoupení s Milanem Chladilem (†53) a Karlem Hálou (†74). Ten měl při zpáteční cestě zřejmě mikrospánek a cestou z Brna vyletěl ze silnice. „Milena měla nohu otočenou nárazem o sto osmdesát stupňů. Po náročné operaci byla rok v Kladrubech. Napřed hrozilo, že o nohu přijde, pak strašili, že bude muset chodit o holi,“ líčil dramatické chvíle pokažených líbánek Blažek. Tuhle překážku ale ještě spolu zvládli.

Do posledních chvil
V poslední době Blažek dramaturgicky spolupracoval na filmech Fotograf režisérky Ireny Pavláskové a Špunti na vodě Jiřího Chlumského.

O životě Mileny Vostřákové čtěte v Nedělním Aha!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.