To je školka pro malé teroristy! Americká policie objevila skrýš s podvyživenými dětmi trénovanými k masakrům | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

To je školka pro malé teroristy! Americká policie objevila skrýš s podvyživenými dětmi trénovanými k masakrům

V tomto odlehlém uzavřeném areálu v poušti v Novém Mexiku byly děti trénovány k zabíjení.
V tomto odlehlém uzavřeném areálu v poušti v Novém Mexiku byly děti trénovány k zabíjení. (Foto ČTK, Profimedia.cz)

Když policie v americkém státě Nové Mexiko objevila v poušti chatrč s jedenácti podvyživenými dětmi, zatkla pětici osob, které se o ně měly starat a případ začala vyšetřovat jako zanedbání péče. Časem se ale ukázalo, že obžalovaní ve skutečnosti trénovali děti k teroristickým útokům ve školách!

Zuboženým dětem bylo od jednoho roku do patnácti let. Vlastníkem této školky pro malé teroristy je jistý Lucas Allen Morten (40), který byl zatčen stejně jako Siraj Ibn Wahhaj (39). Právě on měl děti připravovat na masakry. „Obžalovaný trénoval děti, jak používat útočné pušky v přípravě na budoucí útoky ve školách,“ stojí v soudních dokumentech, které rovněž zmiňují, že Wahhaj je policií považován za islámského extremistu.

Všude špína

Zatčeny byly ještě dvě Wahhajovy sestry a jistá Jany N. Leveill. Všechny tyto ženy jsou prý matkami několika z vězněných dětí. Zbylé caparty do uzavřeného areálu přivezlo několik dosud neznámých lidí. „Byly to nejhorší životní podmínky, jaké jsem kdy viděl. Všude byla špína, děti neměly co jíst,“ prohlásil šerif Jerry Hogrefe. Po Wahhajovi policie pátrala několik měsíců, byl totiž podezřelý, že své bývalé partnerce unesl jejich syna Abdula (3). Toho však policie v improvizovaném obydlí nenašla. Žaloba teď požaduje, aby všichni obžalovaní byli odsouzeni za zneužívání dětí. „Siraj Ibn Wahhaj představuje nebezpečí nejen pro tyto vězněné děti, ale i pro celou společnost,“ tvrdí žalobce Timothy Hasson.

Útočil na Světové obchodní centrum?

Jak policie případ rozkrývá, objevují se nové skutečnosti. Například se ukázalo, že otec hlavního podezřelého – jmenuje se rovněž Siraj Ibn Wahhaj – byl vyšetřován v souvislosti s bombovým útokem na Světové obchodní centrum v únoru 1993. Při něm zahynulo 6 lidí a přes tisíc jich bylo zraněno. Celou akci měla organizovat al-Káida, Wahhaj však nakonec obviněn nebyl.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.