Lehké přírodní řízky: Vepřový s barevnými paprikami
POTŘEBUJETE:
4 vepřové plátky (cca po 150 g )
3 barevné papriky
2 lžičky sušeného oregana
2 cibule
1 stroužek česneku
3 lžíce oleje
sůl
mletý pepř
1 lžíci mleté pálivé papriky
2 lžičky mleté sladké papriky
Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Cibuli nasekáme na kostičky, česneku na plátky. V pánvi rozpálíme lžíci oleje, zesklovatíme na něm cibuli a česnek, pak přidáme papriky a ochutíme oreganem. Solí, pepřem a pálivou paprikou. Za občasného míchání podusíme asi 10 minut, pokud je třeba podlijeme trochou vody. V jiné pánvi rozpálíme olej, lehce naklepané maso na něm osmahneme prudce z obou stran asi minutu a pak dále smažíme po každé straně na mírném ohni další 3 minuty. Dochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo těstoviny.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 34.