Nečekaná rána pro Slavíka! Čeští spisovatelé na něj útočí: »PROSPĚCHÁŘ BEZ NÁZORU«! Vyzvali ke zrušení jeho koncertu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Nečekaná rána pro Slavíka! Čeští spisovatelé na něj útočí: »PROSPĚCHÁŘ BEZ NÁZORU«! Vyzvali ke zrušení jeho koncertu

Karel Gott má v lipské opeře zazpívat už letos v říjnu, knižní veletrh tam proběhne až příští rok.
Karel Gott má v lipské opeře zazpívat už letos v říjnu, knižní veletrh tam proběhne až příští rok. (Foto Aha! – Marek Pátek, ara)

Velmi nevídaný krok podnikla Asociace spisovatelů! Napsala dopis pořadatelům Roku české kultury, který se uskuteční v německém Lipsku, a vyzývá v něm, aby zrušili vystoupení Karla Gotta (79) na říjnovém zahájení akce v lipské opeře.

„Požadujeme, aby vystoupení Karla Gotta, normalizačního zpěváka a signatáře Anticharty, synonyma beznázorového prospěchářství a pokleslého masového vkusu, bylo bezodkladně zrušeno či s vysvětlením, že se tak děje na popud českých spisovatelů, jednoznačně vyjmuto z kalendáře akcí Rok české kultury, jež tvoří entré knižního veletrhu Lipsko 2019,“ stojí v původním dopise, který podepsalo několik spisovatelů, mimo jiné Martin C. Putna (50).

Neznámá úprava

Spisovatelka Petra Hůlová (39), která dopis koncipovala a následně nechala podepsat řadou autorů, ho nakonec před odesláním upravila. Pasáž o Gottovi zkrátila a přidala mimo jiné větu: „Český stánek má dekorovat trabant Davida Černého!“ Tohle vše většinu spisovatelů naštvalo a své podpisy odvolali.

„V původním dopise nefigurovalo jméno Davida Černého, více se řešila postava Gotta, samotný text byl razantnější. Proto jsem požádal, aby bylo mé jméno vyškrtnuto,“ napsal deníku Aha! spisovatel Ondřej Hložek (32). Pořadatelé Roku české kultury, ani Karel Gott (79) se do uzávěrky vydání k celé záležitosti nevyjádřili.

 Karel Gott: Bál jsem se, že své dílo nedokončím! Mé dny byly sečtené!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
lalia
10. 8. 2018 • 16:36

Gott si kazí imič,že se přemáhá a zakaždou cenu chce vypadat pořád mlád a všude se cpe.V nejlepším je potřeba přestat!To by mu víc slušelo a lidé by si ho víc vážili.

Uživatel_5310433
10. 8. 2018 • 12:51

Vite pro zpevaka je publikum ktere miluje ziva voda ktera mu dava silu a elan. Dokud zpiva je dobre.Navic pokud jde o p.Bozskeho preji aby jeste hodne dlouho bylzdravy a zpival a tim rozdaval radost

Uživatel_5310433
10. 8. 2018 • 12:38

Prosim proc se neustale do p Gotta neustale navazite? Nasi radoby spisovatele mu take zavidi uspech a slavu? Prekonal spousty prekazek a svou pili, ptacovitosti , houzrvnatosti a moralni silou se vypracoval na na vysluni.Je to clovek ze ktereho bychom si meli brat priklad!!!Tak nechapu proc jej neustale spinite.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.