Zpověď manželky zabitého Čecha (†42) v Egyptě: Zmizel pod hladinou, a pak byla všude krev! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zpověď manželky zabitého Čecha (†42) v Egyptě: Zmizel pod hladinou, a pak byla všude krev!

Žralok. Ilustrační foto.
Žralok. Ilustrační foto. (Profimedia)

Na vlastní oči viděly, jak na Petra (†42) zaútočil žralok. Jeho manželka Andrea nyní popsala, jak k hrůzné tragédii došlo. Smrti táty přihlížela i jejich malá dcerka (7).

„Šli jsme se všichni koupat. Já čekala s malou, až nám plavčík přinese plovací vestu, jinak bychom už byly ve vodě také,“ popsala deníku Mladá fronta DNES Andrea. K molu, které vedlo za útes do hlubokého moře, se rodina a další hoteloví hosté chodili koupat běžně.

„Petr skočil z mola a jen kousek odplaval. Najednou se otočil, začal zuřivě plavat zpátky. Zoufale se snažil dostat k molu. Zahlédla jsem za ním ve vodě velký stín a manžel zmizel pod vodou. Najednou vyletěl nad hladinu ocas žraloka a vyvalilo se obrovské množství krve...“ vylíčila děsivou scénu.

Podle ní měl žralok na délku dva metry, podle její dcery ještě více. „To byl větší. O hodně větší, když stáhl tátu,“ řekla dívenka, která smrt tatínka viděla. Starší dcera byla v tu chvíli na pokoji. „Měla jsem teplotu, říkala jsem si, že za nimi dojdu později,“ vysvětlila. Muži nemohl pomoci ani plavčík. „Naopak má bránit těm, kteří by do vody chtěli skočit,“ řekla roztřesená vdova.

Čekají na tělo
Tragédie se stala minulý pátek v letovisku u Marsá Alam. Rodina nyní čeká, až jim egyptské úřady vydají tělo. To může trvat i několik dnů, ale i týdnů.  V Egyptě také pokračuje pátrání po predátorovi, zatím není jasné, jaký druh žraloka Čecha zabil. Pláž, kde k útoku došlo, byla uzavřena a v okolních letoviscích hostům doporučili, aby se koupali jen v chráněných zátokách u hotelů. 

Starosta egyptské Marsá Alam: Český turista zemřel po prvním kousnutí

Video se připravuje ...

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.