Polévky chutnají i v létě: Polévka z červené řepy
POTŘEBUJETE:
1 lžíci přepuštěného másla
1 bílou cibuli
500 g syrové červené řepy
1 lžičku tymiánu
500 ml vývaru
2 stroužky česneku
½ lžičky mletého chilli
sůl
pepř
1 lžičku vinného octa
hrst petrželky k podávání
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme v hrnci na přepuštěném másle (2 až 3 minuty). Syrovou řepu oloupeme, nakrájíme na kostky, přidáme do hrnce, zasypeme tymiánem a restujeme na cibulce 5 minut. Vše zalijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a vaříme cca 35 minut. Polévku odstavíme a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Do polévky přidáme utřené stroužky česneku, mleté chilli, lžičku vinného octa a dochutíme solí a pepřem. Polévku podáváme nejlépe s čerstvě nasekanou petrželkou.
Více receptů na polévky najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 33.