Láska ke psům se mu krutě nevyplatila! Obludná fotogalerie | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Láska ke psům se mu krutě nevyplatila! Obludná fotogalerie

george
george (Foto: ara)

Greg Manteufel (48) z amerického Wisconsinu byl celý život velkým milovníkem psů. Jenže to byl právě jeho pes Ellie, od koho se nakazil velmi zákeřnou bakterií. Jak rodina se psem naložila, není známo, ale život jeho páníčka už nikdy nebude, co dřív.

Minulý měsíc se George probudil s pocitem, jako by měl chřipku.  Trápila ho horečka, zvracení a průjem. Když ale uviděl na svých nohou záhadné modřiny, nečekal na nic a vyrazil k lékaři. Tam mu lékaři sdělili, že smrtelná infekce už se rozšířila do všech jeho končetin.

 Došlo k rozsáhlému poškození tkání i svalů a končetiny mu musely být amputovány. Nejprve přišel o nohy, ale po třech týdnech od jeho hospitalizace přišel i o ruce. Krevní testy pak odhalily, že za jeho nemoc může bakterie Capnocytophaga canimorsus, ta se vyskytuje ve slinách zvířat.

„Uřízněte, co potřebujete, ale udržte mě na živu,“ prosil podle britského Daily Mailu Greg a lékařům se to podařilo. Jeho přítel teď založil finanční sbírku, která by Gregovi měla pomoci vyrovnat se s následky nemoci. Kromě protéz bude totiž potřebovat i plastickou operaci, nemoc ho totiž kromě končetin připravila i o nos.



 Japonská studie z roku 2014 dokazuje, že tato nebezpečná bakterie je přítomna u 69%  psů a 54% koček. Na člověka se přenáší více než snadno, stačí jedno kousnutí nebo olíznutí. Bakterie pronikne do kůže i bez škrábance nebo jiné otevřené rány. Pokud nemáte v pořádku imunitní systém, mohou být následky nemoci nedozírné.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.