Gabriela Vránová (†78): K RODINĚ PROMLUVILA ZE ZÁHROBÍ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Gabriela Vránová (†78): K RODINĚ PROMLUVILA ZE ZÁHROBÍ!

Smrt Gábi její sestru velmi bolí.
Smrt Gábi její sestru velmi bolí.  (Foto ara)

Rodina a nejbližší přátelé si v pátek připomněli nedožité 79. narozeniny zesnulé hvězdy Chalupářů Gabriely Vránové v pražském kině Mat, kde se promítal film Království poezie s Vránovou v hlavní roli! A ač její sestra Miriam (61) žije v USA, jako by tam byla s ostatními. Stejně jako Gabi, které se nesplnilo její letní přání...

„Gábi chtěla letos slavit s celou rodinou na chalupě! Bylo to její přání, všechny pozvat a dát si s nimi vínko,“ řekla Nedělnímu Aha! u příležitosti nedožitých narozenin milované sestry Miriam, která žije v americkém San Francisku. „Přání se jí bohužel nesplnilo! Vínko jsem si s ní ale v pátek pomyslně dala,“ dodala bývalá herečka.



Četla básně
Film Království poezie natočil hereččin syn Ondřej Kepka (48). „Je to jakýsi maminčin specifický portrét natočený pohledem jejího vztahu k poezii. Premiéru měl v roce 2010 a teď v den jejích nedožitých devětasedmdesátin jsme ho promítali jako obnovenou premiéru,“ vysvětlil Aha! Ondřej, který do kina s otcem a Gábininým manželem Jiřím Kepkou (80) pozval hereččiny přátele ze všech koutů republiky. „A samozřejmě přišli diváci, kteří si koupili lístek. Kino bylo narvané. Maminka by měla radost,“ usmál se hereččin syn.

O akci Miriam věděla, proto si v tu samou dobu pustila se záznamu, jak sestra recituje verše. „Mám tady její audionahrávky, jak recituje básně. Gábi na mne promlouvala a já jsem měla pocit, jako by byla pořád se mnou,“ doplnila s pohnutkami v hlase.



Chalupa svítila
Den po promítání se Ondřej vydal na Českolipsko, kam jeho maminka jezdila na chalupu. „Když zemřela, bylo okolí domu poseto svíčkami. To by máma koukala,“ svěřil se Ondřej a prozradil, co jeho mamce scházelo.  „Než se přistěhovala do Prahy, byla zvyklá vyjít z domu rovnou do zahrady, kde byly všude stromy a zeleň. Tohle jí v Praze moc chybělo,“ doplnil.

Selhaly jí ledviny
Gábi Vránové, která loni bojovala s rakovinou tlustého střeva, letos 16. června selhaly v nemocnici ledviny, se kterými se tam léčila. V posledních týdnech svého života měla herečka velké problémy s močovými cestami, ale nic nenasvědčovalo tomu, že by vyústily v nečekanou úmrtí.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.