Elle Macpherson prozradila tajemství: Zubní pastu vyměnila... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Elle Macpherson prozradila tajemství: Zubní pastu vyměnila...

Elle MacPherson
Elle MacPherson (Profimedia.cz)

Australská topmodelka Elle Macpherson (54) vypadá pořád skvěle, není to ale žádný zázrak přírody. Aby si udržela skvělou postavu a vzhled, musí si mnohé dost odříkat a ještě praktikovat trochu bláznivé postupy.

Po padesátce na ni přišla najednou krize. „Necítila jsem se dobře a ani jsem tak nevypadala,“ řekla kráska s přezdívkou The Body (Tělo). Měla problémy s pletí, vlasy i váhou. Přiznala, že měla neustále chuť na sladké, trpěla špatným zažíváním a špatně spala. Zašla za svou nutriční poradkyní, která jí doporučila vyměnit vitaminové tabletky za zelené směsi s multivitaminy, minerály a probiotiky rozpustnými ve vodě.

„Byla jsem podvyživená. Moc jsem nespala, jedla jsem málo ovoce a zeleniny a pila hodně kávy,“ prozradila v rozhovoru. Přistoupila proto k zásadním změnám. Kompletně se zřekla alkoholu a kromě svých zelených koktejlů jí skoro jen zeleninu a ovoce. Maso vyřadila, nedá si ani rybu nebo kuře. „Když jdu ale na večeři k přátelům, jím to, co připraví,“ pochlubila se matka dvou synů Arpada (20) a Aurelia (15).

Zelený koktejl si ale oblíbila tak, že ho její firma pod názvem Super Elixir začala sama vyrábět. Vzdala se i všech kosmetických zlepšováků a drahých krémů, které za svou kariéru používala, a už je jen »přírodní«. Až tak, že zahodila i zubní pastu a vyměnila ji za kokosový olej. Každé ráno si jím pusu vyplachuje deset minut a přísahá, že na její zuby a dásně to mělo zázračný účinek. Má se totiž za to, že během spánku probíhá v těle detox a ráno toxiny vytáhne přes ústa právě olej.

Jeden den Elle
Vstává v 5 ráno a poté medituje. V 6.30 probudí mladšího syna a nasnídají se spolu. Tedy snídá Aurelius, Elle pije horkou vodu s citronem. Poté, co ho odveze do školy, vypije si svůj zelený koktejl a jde se projít, surfovat, na jogu či paddleboard. Pak nastává čas snídaně, avokádo na slunečnicovém toastu. Bílé pečivo nejí. Na svačinu vypije proteinový koktejl, nejlépe čokoládový, protože čokoládu miluje. K obědu je zelenina, syrová nebo vařená v páře. Následuje další koktejl nebo džus. K večeři je opět něco veganského, třeba quinoa.



Přečtěte si
kozinozka
30. 7. 2018 • 12:06

Tenn její jídelníček je jako jízda strašidelným zámkem.Discipna je zapotřebí, ale toto je moc. někoho by to asi tabilo, jelikož je důležité zachovávat si i nějakou spokojensot a radost ze života.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.