Miloši, tyhle nespálíš! Rudé trenky zavlály nad Temží | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Miloši, tyhle nespálíš! Rudé trenky zavlály nad Temží

Londýnská galerie odsuzuje Zemanův populismus a východní orientaci.
Londýnská galerie odsuzuje Zemanův populismus a východní orientaci. (Foto Jakub Poláček, Red Gallery)

Jedny rudé trenýrky už prezident Miloš Zeman (73) v červnu obřadně spálil, jako Fénix z popela ale povstaly. Na své budově další model vyvěsila londýnská Red Gallery.

 „Londýn byl sídlem české exilové vlády za druhé světové války a většina akcí odporu proti nacistickému režimu pochází odtud. Byla to jasná volba vzít rudé trenky do Londýna, abychom ukázali naši velkou podporu české avantgardě a globálnímu politickému aktivismu,“ uvádí galerie. „Miloši, tak tyhle bombarďáky nespálíš, protože do Londýna nedosáhneš!“ deklamoval na Facebooku Roman Týc z umělecké skupiny Ztohoven, která původní trenýrky partyzánsky vyvěsila místo prezidentské standarty na Pražském hradě. „Jsou vlajkou nenávistných »liberálů «, jejich novodobým rudým praporem ideologie totalitarismu a nesvobody!“ reagoval hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Na video s Milošem Zemanem se můžete podívat zde:



Přečtěte si
13352
23. 7. 2018 • 14:30

londýnská Red Gallery ať se jde vycpat...nikomu by se nemělo líbit hanobení našeho státního symbolu kýmkoliv a věšení červených trenek a i když už k tomu došlo, tak se neměla rozhodně ničit naše zástava. A pan prezident snad byl zvolen občany ve svobodných volbách, ať se to někomu líbí nebo ne, to je demokracie....

zadnice
23. 7. 2018 • 13:07

A tomu se také říká "svoboda" a "demokracie"? Oslovení prezidenta republiky "Miloši" je opravdu na vysoké "úrovni"!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.