Kauza tajných jatek: Tygry natočili skrytou kamerou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Kauza tajných jatek: Tygry natočili skrytou kamerou!

Zoopark Bašť
Zoopark Bašť (Foto Aha! – Tonda Tran, Celní správa, ara)

Nepovolený chov a pak zabíjení? Pocházejí tygři vraždění kvůli milionům, které inkasují překupníci za produkty tradiční čínské medicíny, z Česka? Měsíc před policejní razií v zooparku v Bašti u Prahy tam ochránci natočili šokující video skrytou kamerou. 

„V Evropě to prodám takhle: přijede, naloží si ho a odjede. Před třemi měsíci jsem prodal do Číny šest tygrů. Normálního tygra. Bengálského. Ne bílý, ne zlatý tygr, ale klasická barva,“ říká na videu muž s rozmazanou tváří. Záběry, které získaly Lidové noviny, natočili spolupracovníci organizace Four Paws z Vídně. Podle jejího zástupce Kierana Harkima, je oním průvodcem Ludvík Berousek (67) ze slavné cirkusácké rodiny. Zakladatel zooparků v Bašti a Doksech.  „Věnujeme se nejhorším případům v Evropě. To nás vedlo k vytipování několika osob a míst v České republice. Jedním z nich byl i Zoopark Bašť pana Berouska,“ řekl Harkim.

 


Právě Berousek, jako údajný dodavatel zvířat, byl v pondělí zatčen spolu s preparátorem Milošem H. (35) z Českolipska a Vietnamcem (56) žijícím trvale v Česku. Poslední z mužů měl špinavý kšeft organizovat. Všichni byli obviněni z neoprávněného nakládání s chráněnými zvířaty. Hrozí jim až pět let vězení.


Na porážku i pumy z muzikálu Carmen?
Děsivé video ukazuje, že na prodej měla být i zvířata, která jsou nyní za hvězdy v muzikálu Carmen. Ten se hraje v Hudebním divadle Karlín a vystupují v něm například zpěvačka Lucie Bílá (52), Václav Noid Bárta (37) či Jiří Korn (69). Berousek pro představení opravdu zvířata cvičil. „Tady s těma pumama, s těma dvouma, ty teda ještě dodělávám. Do září, až skončí muzikál Carmen. Potom končej a hned se budou prodávat,“ říká na záznamu údajně Berousek.


Sousedé nemohou uvěřit
Vůbec tomu nevěřím! Znám je celou dobu, co jsou tady. Jak by mohli něco takového udělat lidé, kteří vyrostli v prostředí se zvířaty? Snad kvůli prachům...“ svěřila Aha! Martina Musilová, jejíž dům sousedí s pozemkem Berouskových v Bašti. Vše se v obci provalilo až s příjezdem policistů. „Ještě jsem manželovi říkala: Podívej, Berousek tam má asi nějaký mejdan, tolik aut... A nakonec tohle!“ „Vždyť Berousek je tak fajn chlap, musel k těm zvířatům mít vždycky vztah...“ řekl Aha! soused Jan Jirkovský.
Starostka: Ukončili jsme spolupráci
Starostka Doks Eva Burešová okamžitě ukončila spolupráci města s místním zooparkem Berouskových. „To je něco šíleného, jsem úplně v šoku z toho, že se něco takového může odehrávat doslova za rohem. Pana Berouska znám osobně, vždy se tvářil jako ochránce zvířat... Proto jsme ho také podporovali, ale to nyní končí. I morálně je to pro nás prostě šok,“ řekla Burešová.

 

Tajná nahrávka z Berouskova zooparku smrti:

 

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.