Stateční vězňové u vody: Chlapečka (4) zachránili, tátu už ne... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Stateční vězňové u vody: Chlapečka (4) zachránili, tátu už ne...

Tihle chlapi se zachovali jako hrdinové, zleva Daniel Korpa, Martin Bulant a Pavel Peter, který ukazuje na místo dramatu.
Tihle chlapi se zachovali jako hrdinové, zleva Daniel Korpa, Martin Bulant a Pavel Peter, který ukazuje na místo dramatu. (Foto Aha! – Helena Lacinová)

Pro mnohé jen vězni, kteří na koupališti jezera Benedikt v Mostě natírali plot. Ve skutečnosti jde o hrdiny. Když tam ve čtvrtek po poledni spadl z vodní trampolíny klouček (4) a jeho táta se vrhl za ním a začal se topit, nezaváhali.

Skočili do vody a plavali k místu neštěstí. Dozorce vězeňské stráže zatím volal záchranku. Pro tonoucí se tři muži potápěli pět až šest metrů pod hladinu, protože už nebyli vidět. „Já jsem namakal pod vodou toho dospělého a s Pavlem Peterem (26) jsme ho vytáhli na břeh. Několik minut jsem ho oživoval,“ popsal Daniel Korpa (35).
Chlapeček byl ale stále ve vodě. Martin Bulant (37) několikrát skočil z vodní trampolíny, aby se dostal co nejhlouběji. To už jim na pomoc jim přišli policisté.„Naskákali do vody v uniformách. A s tím jedním policistou jsme kluka našli a vytáhli,“ zavzpomínal Bulant.

Dramatické okamžiky trvaly osm minut, a přestože se muži snažili dělat, co mohli, tragédii nezabránili. Tatínek malého dítěte zemřel, nedokázali mu pomoci ani záchranáři, kteří na místo dorazili. Chlapce transportovali letecky do nemocnice v Ústí nad Labem.
Okolnosti obrovského rodinného neštěstí vyšetřují policisté. Ti prověřují i vodní atrakci.
 


Odsouzené odměnili
„Ředitel věznice Roman Mišák odsouzeným poděkoval a v rámci své pravomoci udělil finanční odměnu,“ řekla Danuše Vránová, mluvčí Věznice Bělušice a poznamenala, že práci v rekreačním objektu ve prospěch města Most odsouzení prováděli dobrovolně bez nároku na honorář. Vedení věznice na tyto práce vybírá odsouzené za majetkovými delikty nebo ty, kteří pykají za maření výkonu úředního rozhodnutí.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.