Rádce na dovolenou: Triky na komáří štípance | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Rádce na dovolenou: Triky na komáří štípance

Ilustrační foto.
Ilustrační foto. (Shutterstock)

Slunce svítí, vlnky se převalují, všude máte písek a... No, i prázdniny mají své slabší chvilky. Prozradíme vám zlepšováky, které vám léto zpříjemní.

Chladicí kouzlo se solí
Nechcete pít teplou limonádu? Využijte jednoduché chemické reakce. Ponořte plechovku nebo sklenici s nápojem do ledové vody s malým množstvím soli a nápoj se během několik minut zchladí.


Zmražená aloe vera zklidňuje
K létu patří opalování a někdy to s ním bohužel trochu přeženeme. V takovém případě se hodí ledové kostky s aloe vera, které skvěle ochladí a zabrání loupání. Jejich výroba je jednoduchá – nalijte gel do tvořítek na led a nechte zmrznout. Kostky lze uchovávat v mrazáku libovolně dlouho.

Melír přírodně
Chcete, aby byly vaše vlasy půvabně prosvětlené? Stačí do nich jen vetřít šťávu z čerstvého citronu a pak pobýt chvíli na slunci. Citronová šťáva je pro vaše vlasy zdravější než chemické barvy.

Pasta na komáří štípnutí
Štípou, potvory, že? Co dělat, když nemáte po ruce žádný přípravek proti poštípání? Stačí obyčejná zubní pasta, která zmírní svědění.

Lednička v lahvi
Tenhle tip se výborně hodí třeba na výlety. Naplňte plastovou lahev do poloviny vodou nebo požadovanou tekutinou a nechte zmrznout. Potom dolijte zbytek. Led se bude pomalu rozpouštět a udrží tekutinu chladnou.  

Plážový trezor
Schovávačku na pláž snadno vyrobíte z lahvičky od přípravku na opalování. Vezměte nádobku s víčkem, odřízněte úzké hrdo, dobře ji vymyjte. Do takové skrýše se vejdou peníze, klíče od auta a další poklady.

Písek má smůlu
Dneska si pobyt na pláži bez chytrého telefonu skoro nedovedeme představit. Foťák, hodinky, čtečka...  No, znáte to. Pokud nechcete svůj přístroj odhrozit, dejte ho do svačinového sáčku se zipem. Ten zabrání vniknutí písku i vlhkosti a vy můžete telefonovat. Stejně ochráníte i čtečku.

Prostěradlo nejen do postele
Vadí vám písek na dece? Vezměte si na pláž napínací prostěradlo a v rozích rozmístěte tašky, plážovou ledničku a podobně... Vytvoříte tak »pelíšek« se zvednutými okraji.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.