V domě v centru Prahy se propadl strop: Sutiny zavalily dělníky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

V domě v centru Prahy se propadl strop: Sutiny zavalily dělníky!

Prostor vyklízel sací bagr
Prostor vyklízel sací bagr (Foto Aha! – D. Malík, M. Protivanský, HZS, ZZS)

Rekonstrukce domu skončila tragédií! Klenba stropu se v Mikulandské ulici v centru Prahy zřítila přímo na pracující dělníky. Tři byli vyproštěni, další hledají v sutinách psi.

„Slyšela jsem obrovskou ránu. Vyběhla jsem ven a viděla, jak z protějšího domu vybíhá zakrvavený člověk,“ popsala drama manželka herce Pavla Soukupa (69), Isabela (52). V tu chvíli zavolala záchranáře. Na místo se dostavily všechny záchranné jednotky, proto byla Mikulandská ulice uzavřena. Z trosek se podařilo vyprostit dvě osoby se středně těžkým zraněním a jedna ve vážném stavu. Po dalších pátrali policejní psi. „Snažíme se vyhrabat další osoby. Na místo byl povolán sací bagr na sutiny,“ uvedla mluvčí hasičů Kateřina Suchánská a dodala: „Postavila se provizorní ochrana proti dalšímu pádu.“ Kvůli zásahu byla také částěčně uzavřena Národní ulice. Provoz tam řídili policisté. Zpoždění nabíraly tramvajové linky 9, 18, 22 a 23.

Záchranné složky vyhlásily traumaplán.

Při akci pomáhali policejní psi.

Přečtěte si
malavelka
18. 7. 2018 • 11:15

Všeobecně: Stavební dozor většinou chybí a přijde až při nahlášení nějakého nedostatku občany.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.