František Ringo Čech děsí: Pokusu o sebevraždu známého přítele se vysmál | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

František Ringo Čech děsí: Pokusu o sebevraždu známého přítele se vysmál

František Ringo Čech
František Ringo Čech (Foto Bioscop/Bio Illusion a archiv Blesku)

Pokud někdo mluví o sebevraždě, obvykle z toho lidem ztuhne úsměv na tváří. To ovšem neplatí u baviče Františka Ringo Čecha (74). Ten s úsměvem na tváři zavzpomínal na historku, jak se jeho kamarád Jiří Wimmer (†57) pokusil o sebevraždu.

Wimmer měl před smrtí rodinné problémy, které se snažil řešit alkoholem. Docházel také do psychiatrické léčeby v Bohnicích, protože se pokusil několikrát o sebevraždu. Někdo říká třikrát, Luděk Sobota, jeho velký kamarád, tvrdí, že dokonce pětkrát. Hercova touha ukončit svůj život byla opravdu silná. Vyzkoušel prášky, podřezal si žíly a dokonce si propíchl břicho nožem.

O jednom z pokusů o vraždu se rozpovídal i jeho kamarád herec František Ringo Čech. Ten s humorem sobě vlastním převyprávěl historku o tom, jak se Wimmer pokusil vzít život. „Chtěl jsem ho tehdy mít ve svém seriálu Pra pra pra, který pojednával o životě starých Slovanů. Jenže jsme nevěděli, jak ho obsadit. A tak jsme mu řekli, aby se nemusel učit texty, že bude dělat Lecha, Čechova bratra, který je Polák a mluví polsky. Řekli jsme mu, že si může říkat úplně, co chce. On se tedy naučil větu, kterou pokaždé opakoval,“ začal své vyprávění podle magazínu Sedmička.

„V polovině seriálu najednou přišel režisér František Filip a řekl mi, že se Wimmer zastřelil. Šli jsme mu volat, Wimmer to zvedl, a tak se ho ptám: Ty ses prý zastřelil. A on: Ne, já jsem se netrefil, ustřelil jsem si kus hlavy s vlasama,“ vzpomíná herec pro magazín Sedmička.

Na place mu vystřelenou plešku režisér zamaskoval a dostal čepici. „Sehnali mu někde čepici a on s ní hrál zbytek filmu. Pořád si ji sundával, protože vždycky zapomněl, že je střelenej. Je to velmi legrační,“ řekl Čech magazínu Sedmička.

I přesto, že Wimmer rozdával smích, sám se utápěl v těžkých depresích a trpěl psychickými problémy. Zemřel při střetu s autobusem, když přelézal zábradlí na Vítězném náměstí v Dejvicích, tehdy mu v krvi naměřili 2,44 promile.

 Ringo Čech popisuje korupční politické prostředí v roce 1997:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.