Strážník zavinil nehodu! Bude vůbec potrestán? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Strážník zavinil nehodu! Bude vůbec potrestán?

Vůz strážníků se loni srazil v centru Plzně s autem, ve kterém cestovala žena s dítětem.
Vůz strážníků se loni srazil v centru Plzně s autem, ve kterém cestovala žena s dítětem. (Blesk - Zbyněk Schnapka)

Vůz strážníků naboural loni v centru Plzně auto, které řídila sluchově postižená žena (34) s dcerou (12). Ta byla těžce zraněna. Plzeňský soud nyní trestní stíhání strážníka, který nehodu zavinil, zastavil.

Policie muže zákona Jakuba Š. obvinila z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a státní zástupce ho zažaloval. Jenže soud teď jeho stíhání zastavil. Rozhodnutí není ale pravomocné. „Podali jsme si proti němu stížnost,“ uvedla Antonie Zelená z plzeňského státního zastupitelství. „Nechci o tom mluvit,“ řekla řidička osobního auta. Žena dostala letos nabídku od magistrátu, že si může za výhodných podmínek pořídit auto z jeho vozového parku. Rada města pro jeho odprodej schválila výjimku. Nehoda se stala loni v červenci, když strážníci se zapnutými majáky a sirénou vjeli do křižovatky na červenou a srazili se s vozem postižené.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.