Zachránili 60 vystresovaných psů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zachránili 60 vystresovaných psů!

Takový pohled se naskytl Elišce Vafkové po příjezdu do Podivína. Holé zdi a dřevěná podesta.
Takový pohled se naskytl Elišce Vafkové po příjezdu do Podivína. Holé zdi a dřevěná podesta. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš)

Majitel (80) psího velkochovu v Podivíně na Břeclavsku vážně onemocněl. A rodina dala od zařízení ruce pryč.

Po prvotním šoku nad stavem zařízení se role zachránců šesti desítek čivav a yorkshirů ujal psí hospic Dejte nám šanci v Bukovince. „Sedmnáct dospělých a osmnáct mláďat zůstane u nás. Zbytku se ujaly jiné útulky,“ řekla Aha! jeho zakladatelka Eliška Vafková (40), která už pečuje o dvě desítky psích veteránů. Odebraná zvířata z Břeclavska procházejí karanténou, většina má v katastrofálním stavu zuby, nechybí záněty dásní, očí a uší. A psychika? „V podstatě jsou to duševní trosky. Bude těžké jim vrátit sebedůvěru,“ tvrdí Eliška Vafková.  

Získat ztracené sebevědomí bude podle Elišky Vafkové u psů z množírny obtížné.


Smrad, špína a výkaly
Nemá cenu ani popisovat, v jakých podmínkách ta zvířata žila. Musela se brodit vlastními výkaly a žít ve smardu a špíně. Přitom Krajská veterinární správa byla na místě několikrát, neshledala ale žádné závady. Nemocný majitel má řádně ohlášený chov pěti a více fen.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.