Marta Davouze Železná (†73): Lásku ulovila v baru | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Marta Davouze Železná (†73): Lásku ulovila v baru

Marta Davouze v únoru 2018 na besedě v pražské Městské knihovně křtila svoji knihu s názvem Celej Franz
Marta Davouze v únoru 2018 na besedě v pražské Městské knihovně křtila svoji knihu s názvem Celej Franz (profimedia.cz)

Prvního muže poznala v patnácti a druhého v sedmapadesáti letech. Marta Davouze Železná (†73) si na všem našla to lepší. Na rakovinu jater byla ale její vůle slabá.

První žena zakladatele televize Nova Vladimíra Železného (73) byla bojovnice a věřila v dobré konce. „Myšlenky na smrt jsou hřích,“ říkala. Z krachu manželství, z něhož vzešli synové Jakub (45) a David (49), nebyla zklamaná. Brala to jakou cennou zkušenost. „Žili jsme s Vladimírem zajímavý, čtyřicet let dlouhý, ale nepříliš veselý příběh,“ zhodnotila deset let po rozchodu s televizním magnátem jejich manželství.

Po rozvodu Marta odešla do Francie. Potkala tam Joëla Davouze a byla konečně spokojená. „Teprve časem, až ve druhém manželství, jsem pochopila, že skutečná láska obsahuje důvěru, respekt a taky soucit,“ řekla v roce 2012, kdy přijela do Prahy pokřtít jednu ze svých knih. Jak přiznala, Joëla si vybrala v baru a rovnou přivedla domů. Měla ve výběru šťastnou ruku. Bohužel ale udeřila rakovina jater. Marta prodělala dvě operace, bojovala jako lvice, ale nemoc byla silnější. Ve středu svůj boj prohrála a včera se s ní rodina rozloučila a na její přání ji pochová ve Francii.

 Exšéf Novy Vladimír Železný: Zničilo mě Grossovo spiknutí!

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.