Formanova vnučka Antonie o své roli v Dukle 61: Děda mě... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Formanova vnučka Antonie o své roli v Dukle 61: Děda mě...

Nově objevená herečka Antonie Formanová (20) je vnučkou zesnulého režiséra Miloše Formana (†86) a dcerou jeho syna Petra Formana (53).
Nově objevená herečka Antonie Formanová (20) je vnučkou zesnulého režiséra Miloše Formana (†86) a dcerou jeho syna Petra Formana (53). (Foto Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, ČT)

Dostala svou první roli a hned jednu z hlavních v dvoudílném filmu ČT Dukla 61 podle skutečné hornické tragédii. Nově objevená herečka Antonie Formanová (20) je vnučkou zesnulého režiséra Miloše Formana (†86) a dcerou jeho syna Petra Formana (53). 

Jelikož pochází z filmařské rodiny, k herectví přičichla už jako malá. O takové roli se jí ale před časem ani nezdálo. Proto z nabídky režiséra Davida Ondříčka (49) měla obrovskou radost celá rodina. „Dědovi jsem řekla, s kým budu natáčet, a on byl rád. Davidův otec Miroslav byl totiž jeho dvorní kameraman. Takže mě hodně podporoval a říkal mi, ať si to užiju. Bylo to hezký,“ svěřila Aha! vnučka oscarového režiséra.

Na Toničku je pochopitelně hrdý také její otec Petr, jedno z Formanových dvojčat. „Táta mě v tom také podporoval. Byl se mnou dokonce i na premiéře v Havířově a musím přiznat, že i slzu ukápl,“ prozradila Formanová. Ta ve filmu ztvárňuje partnerku Oskara Hese (19), syna zesnulého choreografa Richarda Hese (†50). A hned si jako milenci střihli intimní scény. „S Oskarem jsme se potkali poprvé na castingu, ale postupně jsme se skamarádili a pak se nasmáli při natáčení intimních scén,“ prozradila mladá herečka. Jiskra mezi nimi ale během natáčení nepřeskočila, oba totiž mají ve skutečnosti své partnery.

 Vnučka Formana o roli v Dukle 61: Děda mě chválil, táta plakal!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.