Rodiče českých čtyřčat nechtějí natahovat ruku: Víme, že jsme sami proti sobě... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Rodiče českých čtyřčat nechtějí natahovat ruku: Víme, že jsme sami proti sobě...

Porod se obešel bez komplikací.
Porod se obešel bez komplikací. (FN Motol)

Po patnácti letech se v Česku narodila čtyřčata, a to už je pořádná nadílka dětí. S těmi ovšem do života Josefa a Heleny nepřišly jen radosti, ale i starosti. Ihned se zvedla vlna solidarity, ale mladá rodina se rozhodla, že o zvýšenou pozornost médií nestojí.

Anežka, Klárka, Monika a Ondřej, taková jména dostala zatím poslední česká čtyřčata. Jejich vysokoškolsky vzdělaní rodiče se ale rozhodli zůstat v ústraní. Nežádají veřejně o pomoc, ani o peníze, přesto přiznávají, že jejich situace není úplně růžová.

„Ačkoliv vím, že jsme sami proti sobě, nechceme mediím nic komentovat a chceme si zachovat soukromí. Nicméně si uvědomujeme, že situace bude náročná, a proto jsme vděčni za jakoukoliv pomoc,“ vzkázal prostřednictvím tiskové zprávy FN Motol pětinásobný táta.

 

Čtyřčata mají ze zákona nárok na bezplatnou pečovatelku, ale ta rodině nemůže pomáhat se vším. „Pečovatelka ovšem může pomoci pouze s péčí o domácnost, jako je úklid, nákup, vaření, žehlení, ale nemůže pomáhat s péčí o děti, což by maminka, která má doma už dvouletého synka, uvítala nejvíc,“ vysvětlila Klára Rulíková Vítková z Klubu dvojčat a vícerčat webu Ona.iDnes.cz. Pokud byste chtěli rodině čtyřčat pomoci, můžete tak učinit právě prostřednictvím této organizace.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.