POTŘEBUJETE: 150 g čokolády na vaření 40 ml smetany ke šlehání 70 g bílých burizonů Na náplň: 250 ml smetany ke šlehání 200 g zakysané smetany 150 g moučkového cukru 20 g želatiny 100 ml vody 200 g mražených malin 100 g čerstvých malin
Čokoládu rozehřejeme v horké vodní lázni, přidáme horkou smetanu a smícháme směs s burizony. Dvě třetiny hmoty rozprostřeme na dno čtvercové formy vyložené pečicím papírem, ze zbylé hmoty uděláme lžičkou malé hromádky a necháme ztuhnout. Ze smetany ušleháme šlehačku, smícháme ji se zakysanou smetanou a cukrem. Želatinu namočíme do studené vody a necháme 10 minut bobtnat. Pak ji zahřejeme k bodu varu, nalijeme ji do náplně a dobře promícháme. Poté vmícháme mražené maliny a náplň rozetřeme na korpus. Necháme ztuhnout v lednice (aspoň dvě hodiny). Potom dort z formy vyjmeme, ozdobíme burizonovými hromádkami a čerstvými malinami.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 29.