Poplach na letišti: Jednotky SWAT a FBI vpadly do letadla! Piloti hlásili únos OMYLEM! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Poplach na letišti: Jednotky SWAT a FBI vpadly do letadla! Piloti hlásili únos OMYLEM!

Piloti hlásili únos OMYLEM!
Piloti hlásili únos OMYLEM! (Foto Twitter	)

Těšili se do Los Angeles, ale ještě než se odlepili od země, museli dát ruce vzhůru a vtrhla na ně zásahovka. Takový odlet z New Yorku rozhodně nikdo z cestujících amerických aerolinek JetBlue nečekal. »Poděkovat« za něj mohli pilotům, kteří omylem použili kód pro únos!

K incidentu došlo v úterý na mezinárodním letišti JFK. Bylo půl osmé večer místního času a let číslo 1623 měl zamířit k nebesům. Ještě před odletem chtěli piloti oznámit, že mají problémy s rádiem, místo toho ale do zprávy pro řídící věž vyťukali nouzový kód pro únos letadla.

Jednotky SWAT a FBI vpadly do letadla!

Jednotky SWAT a FBI vpadly do letadla!

A vzhledem k tomu, že se s letadlem nedařilo právě kvůli rozbitému rádiu spojit, bezpečnostní složky předpokládaly, že došlo k nejhoršímu.

Na Kennedyho letišti se následně rozjela rozsáhlá bezpečnostní akce!
Na ranvej se sjely desítky policistů, hasičů a záchranářů. Povoláni byli i agenti FBI a ministerstva vnitřní bezpečnosti. Do letadla vtrhla po zuby ozbrojená zvláštní jednotka SWAT, která obrátila stroj naruby, zatímco 158 vyděšených pasažérů drželo ruce nad hlavou a vůbec netušilo, co se děje.

Piloti hlásili únos OMYLEM!

Nakonec se ale samozřejmě ukázalo, že šlo o falešný poplach, a stroj byl přistaven zpět k terminálu. Odstartoval však se zhruba čtyřhodinovým zpožděním.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.