Hvězda Tankového praporu - Šimáček (56): Takhle dopadl! Jak dnes žije? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hvězda Tankového praporu - Šimáček (56): Takhle dopadl! Jak dnes žije?

Ve filmu Tankový prapor
Ve filmu Tankový prapor (Foto Profimedia.cz, ara)

Otylý rotmistr Soudek z Tankového praporu je tatam! Milan Šimáček (56) se ztrácí před očima. Po dlouhé době se objevil na veřejnosti a jen málokdo z filmových fandů by ho poznal. Zhubl čtvrt metráku a na jeho těle se objevily krvavé šrámy!

Na křtu knihy Malý průvodce po hrobech velkých III mnohé vyděsil svým vzhledem, vypadal velmi nezdravě. Místo buclatých tváří měl ztrhaný obličej a oblečení na něm doslova viselo. Každému na mysl vyvstala otázka, zda oblíbený rotmistr Soudek nezápasí se zákeřnou nemocí, zvlášť když před lety měl holou hlavu.

„Loni v létě jsem dospěl k takové hmotnosti, že jsem si řekl – a dost! A nasadil jsem si tvrdou asketickou dietu. Na prvním místě ani kapka alkoholu a na druhém jíst pětkrát denně malé porce jídla a hýbat se. V mém případě jsem začal chodit všude pěšky,“ prozradil deníku Aha! někdejší buclatý kulak Vata z Černých baronů s tím, že shodil 25 kilogramů.

A krvavá poranění na ruce nemají žádnou souvislost s jeho radikální proměnou. „To se mi stalo při divadelním představení Chlap na zabití, já se tam jako policista rvu s nájemným vrahem, kterého hraje Filip Blažek. Škrábl jsem se o hranu v kostele,“ vysvětlil Aha! Šimáček.

Slouží církvi

Školu navštěvuje pravidelně jako vysokoškolský profesor a místo vlasti slouží církvi. „Pomáhám prezidentovi arcidiecézní charity hlavního města, s kardinálem Dukou sloužím bohoslužbu. Od devadesátých let učím na Vysoké škole ekonomické, kde přednáším multimédia a produkci umělecké tvorby. Moc mě to baví, po každé přednášce jsem vyždímán jako houba, přednáším z hlavy a mou pomůckou je jen křída, když píšu na tabuli,“ prozradil před časem Šimáček, který má k církvi velmi blízko. „Já jsem praktikující věřící a navíc ekumenik, což znamená, že jsem římský katolík. S velkou úctou vzhlížím k judaismu, Židé jsou naši otcové ve víře,“ míní.

A pořád točí

Herectví přesto tak úplně na hřebík nepověsil. Nyní natáčí nový snímek. „Teď mám za sebou natáčení psychologického filmu Nabarvené ptáče, do kterého vkládám velké naděje. Režisér Václav Marhoul mě potěšil tím, že mě obsadil bez castingu,“ pochlubil se s tím, že hraje například s Jitkou Čvančarovou (40) nebo Radimem Fialou (47).

Studoval čtyři vysoké...

VŠE Praha

Produkce na AMU

Žurnalistika na UK

Obor ekumenismus na Evangelické teologické fakultě UK

V čem všem si zahrál?

1989

Blázni a děvčátka

1991

Tankový prapor

1991

Poslední motýl

1992

Černí baroni

1991

Policajti z předměstí

2001

Mach, Šebestová a kouzelné sluchátko

2014

Život a doba soudce A. K.

2017

Ulice

 Milan Šimáček z Tankového praporu a Černých baronů: Od herectví utekl k práci slavného předka!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
blesk_z_cisteho_nebe
26. 9. 2018 • 07:23

Tak už je v hereckém nebi. Očividně nechtěl o své nemoci mluvit, tak si vymyslel asketickou dietu a poranění z natáčení. Je mi to líto, mohl tu ještě pár desítek let být. Rakovina je ***. Doufám, že EU přestane cpát peníze do migrantů a začne se soustředit na léčbu a prevenci rakoviny. To je mnohem užitečnější.

Labello
27. 6. 2018 • 09:11

Jako tlustý vypadal mnohem zdravěji a spokojeněji než teď. Jeho nynější vzhled je alarmující a tipovala bych mu o dvacet více. Určitě by pan Šimáček měl navštívit lékaře, jeho počínání by mělo být varující pro všechny, kdo si myslí, že si poradí sami, jak je vidno, neporadí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.