Policisté si posvítili na zájezdové autobusy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Policisté si posvítili na zájezdové autobusy

Alkohol, dodržování sociálních předpisů a technický stav autobusů, to vše policisté v letní sezoně kontrolují.
Alkohol, dodržování sociálních předpisů a technický stav autobusů, to vše policisté v letní sezoně kontrolují. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš, PČR)

Chystáte se na dovolenou autobusem? Pak si dejte pozor, kam si sedáte. Šoféři jezdí dlouhé štreky bez odpočinku. Dopravní policie rozjela už před začátkem prázdnin kontroly řidičů. Na jihu Moravy se zaměřili i na zájezdové autobusy.

Proklepli jich 44 a u téměř poloviny šoféři nedodrželi předpisy o povinné přestávce, někteří přímo podváděli. Nejvíc šokoval přístup řidiče busu s polskou registrační značkou. „Předložil potvrzení o odpočinku, ale z karty řidiče bylo zjištěno, že v uvedené době řídil. Z toho bylo zřejmé, že neměl mezi směnami řádný odpočinek a dopustil se podvodu,“ podotkla policistka Lenka Drahokoupilová. Polák navíc vyrazil do zahraničí s prasklým čelním sklem po celé jeho šířce. Policisté mu proto uložili kauci 50 tisíc korun.



Oči mají i za rohem
Vidí, i když vidět nejsou. Policisté mají k dispozici novou techniku – ruční laserové radary nebo devatenáct neoznačených aut pro skrytý dohled.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.