Utopil kamaráda, aby získal jeho ženu: Tu pak zabil a další partnerku taky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Utopil kamaráda, aby získal jeho ženu: Tu pak zabil a další partnerku taky!

Lubomír P. byl údajně agresivní po požití alkoholu, sám to ale odmítá.
Lubomír P. byl údajně agresivní po požití alkoholu, sám to ale odmítá. (Foto Aha! – Michal Protivanský)

Utopil kamaráda Davida W. (†56), aby získal jeho ženu Alenu (†60)! Tu však následně umlátil. O rok později brutálně zbil svou další přítelkyni (†50), která také zemřela. Tří děsivých mordů se měl podle obžaloby dopustit v Praze Slovák Lubomír P. (33), hrozí mu i doživotí.

K první vraždě došlo podle žalobce 7. července 2015. Lubomír P. a jeho kamarád David W. se koupali ve Vltavě poblíž mostu Barikádníků. V jednu chvíli kámoše stáhl pod hladinu a chvíli ho držel pod hladinou. Pak jeho tělo dotáhl ke břehu a kolemjdoucí nechal zavolat záchranku, z vody ho ale nevytáhl. „Viděl jsem, že šel pod hladinu, hned jsem k němu plaval a nesl jsem ho ke břehu. Držel jsem mu hlavu nad vodou, ven jsem ho ale vynést nemohl kvůli zraněné noze,“ hájil se včera obžalovaný. Zabít ho měl, aby získal jeho ženu Alenu.


Zlomil jí žebra
Ji měl po činu podle žaloby utěšovat, podporovat a snažit se získat. Po čase měl začít být hrubý a bít ji. Způsobil ženě různá zranění, včetně zlomených žeber. Kvůli nim se u ní rozvinul zánět plic, na který v lednu 2016 zemřela. „Poměr jsme spolu neměli. Posledních deset dní jsem se o ni staral,“ tvrdil obžalovaný u soudu.



Zemřela na šok

Poslední vraždy se měl dopustit loni 18. srpna. Svou tehdejší přítelkyni Zuzanu B. údajně surově zbil, když mu řekla, že od něj odchází. Způsobil jí celou řadu zranění, včetně vnitřního krvácení. Žena ještě nějakou dobu přežívala, nakonec ale upadla do bezvědomí a následkem úrazového šoku zemřela. „Že jsem ji mlátil, je lež, vymysleli si to na mě,“ odmítl i tuto část obžaloby Lubomír P.
Za dvě vraždy a jedno těžké ublížení na zdraví s následkem smrti mu hrozí až doživotí.

Spadly ze schodů?
Obě ženy mohly žít, pokud by se jim dostalo včas lékařské péče. A jak Lubomír P. vysvětlil, kde ke svým úrazům přišly? „Byly opilé a spadly ze schodů,“ hájil se. 

Lubomír P. měl způsobit smrt celkem tří lidí, hrozí mu doživotí.

Video se připravuje ...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.