Letní zelenina: Cuketový krém s mátou
POTŘEBUJETE:
4 menší cukety
2 menší cibule
2 větší brambor
2 stonky řapíkatého celeru
3 lžičky soli
olivový olej
svazeček máty
1 ½ l zeleninového vývaru
Cukety dobře omyjeme, zbavíme krajů a podélně rozpůlíme. Dáme do zapékací misky, pokapeme olejem, osolíme a pečeme v troubě vyhřáté na 170° asi 15 – 20 minut, dokud mírně nezhnědnou. Cibuli nakrájíme, osmahneme v hrnci, až zavoní a zalijeme vývarem. Přidáme brambory, celer, osolíme a vaříme do změknutí. Poté vložíme cukety a mátu, vše rozmixujeme a necháme jen krátce probublat. Podáváme s opečenými krutony nebo čerstvým pečivem.
Více zeleninových receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 28.