Letní zelenina: Krémové cuketové rizoto
POTŘEBUJETE:
170 g rýže, nejlépe kulatozrnné
160 ml suchého bílého vína
1 cibuli
1 cuketu
1 l kuřecího vývaru
50 g parmazánu
150 g másla
1 stroužek česneku
olivový olej
sůl
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji najemno. V hrnci rozpustíme máslo a na něm osmažíme cibuli. Nasypeme rýži a za stálého míchání přibližně 3 minuty restujeme. Pak rýži zalijeme vínem a krátce povaříme. Podlijeme horkým kuřecím vývarem. Tak vaříme asi 20 – 25 minut doměkka. Nakrájíme cuketu na větší kousky a osmažíme ji na rozpáleném olivovém oleji. Dochutíme lisovaným česnekem a osolíme. Cuketovou směs přidáme do hotové a odstáté rýže. Nakonec nastrouháme parmazán a zamícháme.
Více zeleninových receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 28.