Vražda dívky (†14) v Doubici. Martin Ch. (36) tvrdil: Jsem bez emocí kvůli práškům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vražda dívky (†14) v Doubici. Martin Ch. (36) tvrdil: Jsem bez emocí kvůli práškům!

Martin Ch. u soudu tvrdil, že je pod vlivem silných léků...
Martin Ch. u soudu tvrdil, že je pod vlivem silných léků... (Foto Aha! – Karel Kopáč)

„Emoce mám utlumený, beru antidepresiva a psychotika. Proto to vypadá, že o tom mluvím, jako o houskách na krámě,“ snažil se včera údajný vrah Martin Ch. (36) obměkčit senát. 

Přestože tvrdil, že bez léků by soud »nezvládl«, choval se obžalovaný suverénně. Některé svědky dokonce vyslýchal sám, místo svého obhájce. Dožadoval se výpovědi dívky (12), která znala obě oběti, to mu ale soudkyně zamítla. Pak trval na tom, že chce přehrát několikahodinové záznamy z rekonstrukce.

Škrtil ji do bezvědomí

Soud včera přehrál část rekonstrukce, na které je přítelkyně obžalovaného, která útok přežila. Na záznamu ukázala, jak ji v době, kdy byla její mladší kamarádka (†14) venku se psem, přivázal Martin Ch. k židli a hodil jí kolem krku provaz. „Škrtil mě silně, drsně. Bránila jsem se. Jak hodně tahal dozadu, spadla jsem i se židlí,“ uvedla. Když se probrala z bezvědomí, slyšela, jak se ho kamarádka ve vedlejší místnosti ptá, proč to dělá, že mu nic neudělala. „On jí na to řekl, ať je zticha. Běhal tam mezi námi a zmatkoval,“ řekla.

Martin Ch. u soudu tvrdil, že je pod vlivem silných léků...

Svazování bylo běžné

U soudu včera vypovídala nevlastní sestra přeživší oběti. „Matka ji ve vztahu s obžalovaným podporovala, nemusela se o ni starat. Kupoval jí všechno, o co si řekla,“ vypověděla. Svazování prý bylo běžné. „Pořád oba vyprávěli, co spolu dělali nového,“ řekla. Dodala, že když jednou u něj spolu se sestrou přespala, líbal ji a osahával a pak použil vibrátor. „Bála jsem se ho, ležela jsem jako prkno. Byla jsem pasivní a nervózní. Já tyhle věci nepraktikuju,“ uvedla dívka.

Táta zavražděné: Byla moje zlatíčko!

Soudkyně včera četla také bolestnouvýpověď tatínka zavražděné dívky. „Byla moje zlatíčko, vysněná holčička, pro kterou jsem udělal vše, co chtěla. Měla ráda zvířata, hlavně koně,“ vypověděl. Dodal, že nechtěli, aby spala mimo domov, o tom, že byla přes noc u obžalovaného, nevěděl, byl pracovně v cizině. „Martina Ch. jsem nikdy neviděl, ani o něm neslyšel. Dcera ho prý znala jen 14 dní. Poslal nám omluvu, kterou já ale nikdy nepřijmu,“ četla soudkyně.

Školačku uškrtil

Tragédie se stala loni v září v Doubici. Bývalý novinář Martin Ch. tam u sebe na statku obě dívky svázal a škrtil několik hodin. Mladší (†14) z nich nepřežila, její starší kamarádka (16) byla zraněna.

Martin Ch. u soudu tvrdil, že je pod vlivem silných léků...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.