Drogovému bossovi Jamesi Mulveyovi zatli tipec: 32 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Drogovému bossovi Jamesi Mulveyovi zatli tipec: 32 let!

Tak vypadal policejní zátah v Litvě, kde měl drogový boss jednu z mnoha skrýší.
Tak vypadal policejní zátah v Litvě, kde měl drogový boss jednu z mnoha skrýší. (Foto Profimedia.cz)

Sedm let jako duch unikal spravedlnosti, když každý týden trávil v jiném luxusním hotelu. Teď ale spadla klec a anglický drogový boss James Mulvey (42) půjde sedět. Za pašování kokainu a marihuany v hodnotě téměř 2 miliard korun vyfasoval 32 let!

Litevský Kaunas zažil loni v lednu policejní zátah jako z hollywoodských thrillerů. Těžkooděnci vtrhli do domu, kde se Mulvey ukrýval, strhli mu tričko, které mu přetáhli přes hlavu a praštili s ním o zem.  Tak dopadl jeden z šéfů gangu, jemuž se na začátku století podařilo propašovat do Británie drogy za téměř dvě miliardy korun. Někteří z členu gangu byli dopadeni a odsouzeni už v letech 2007 a 2009, od roku 2010 šla policie i po Mulveym. Ten ale úspěšně unikal. A co víc, životu na útěku dokázal dát punc luxusu.

Tak vypadal policejní zátah v Litvě, kde měl drogový boss jednu z mnoha skrýší.



Vila v Marbelle
Ukázalo se totiž, že žil převážně v pětihvězdičkových hotelích po celé Evropě. V každém se zdržel, pochopitelně pod falešným jménem, maximálně týden. Platil zásadně v hotovosti a sám se chlubil, že týdně utratil kolem 75 tisíc liber, tedy 2,18 milionu korun! Zda i v Česku, to se zatím neví. K tomu měl skrýše v několika zemích, vozil se land roverem a mercedesem, kupoval si rolexky. Dokonce si poblíž španělské Marbelly postavil za 44 milionů vilu s vnitřním i venkovním bazénem, vlastním kinem a v ýta hem! Všechen ten teď po verdiktu soudu vymění za čtyři holé zdi a zamřížované okno. O propuštění může zažádat až po odpykaní půlky trestu, nejdříve v roce 2034...

James Mulvey teď luxusní život vymění čtyři holé zdi a zamřížované okno.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.