Sestra nizozemské královny: Záhada její sebevraždy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Sestra nizozemské královny: Záhada její sebevraždy

Nejmladší sestra nizozemské královny Máximy (47) Inés Zorreguieta (†33) celý život bojovala s depresemi, později i s bulimií.
Nejmladší sestra nizozemské královny Máximy (47) Inés Zorreguieta (†33) celý život bojovala s depresemi, později i s bulimií. (Profimedia.cz, Reuters)

Nejmladší sestra nizozemské královny Máximy (47) Inés Zorreguieta (†33) celý život bojovala s depresemi, později i s bulimií. Ve středu v noci už své děsy neunesla a vzala si život ve svém bytě v Buenos Aires. Že šlo o sebevraždu, potvrdil i mluvčí nizozemské vlády.

Inés byla nejmladším ze sedmi potomků loni zesnulého argentinského politika Jorgeho Zorreguiety (†89). Ten měl tři děti s první ženou Martou López Gil a čtyři další, včetně Inés a manželky nizozemského krále Viléma-Alexandra (51), s druhou ženou Maríou del Carmen Cerruti. Inés byla v mládí velkou fanynkou hudby, studovala kytaru a zpěv, nakonec se ale stala psycholožkou. Což je, vhledem k způsobu jejího odchodu ze života, smutná ironie.

Přidala se bulimie
S neustále zesilujícími se depresemi podle svých blízkých statečně bojovala. Hlavně prací. Dělala mj. pro OSN v Panamě, ale nezvládala odloučení od přítele. Když se tedy vrátila a pro argentinskou vládu dohlížela na sociální programy, byla tvrdě kritizovaná, že bere příliš velký plat a nemá pro takovou funkci dostatečnou kvalifikaci a že ji do funkce jen dostrkal prezident Macri, dobrý známý právě s Máximou...

Nakonec se k psychickým problémům přidala i bulimie, a to se Inés začala léčit se na klinice Almagro. Vyšetřovatelé uvedli, že mladou ženu nalezla mrtvou její matka a přítel, který přivolal záchranku. Deník La Nación píše, že se oběsila na pásku upevněném na dveřích svého pokoje.

Kmotra princezny Ariane
Rodilá Argentinka, královna Máxima, měla se svou nejmladší sestrou, která jí šla za družičku na královské svatbě, velmi blízký vztah. Inés je rovněž kmotrou princezny Ariane (11), která je třetím dítětem královského páru. Máxima už zrušila veškerý svůj program na 10 dní, aby se mohla i s manželem v Argentině zúčastnit čtvrtečního pohřbu. Pro královský pár je to už třetí rodinný pohřeb v poslední době – Máximě loni zemřel otec (†89), teď tragicky sestra, stejně jako jemu v roce 2013 bratr Friso (pod lavinou v Rakousku).



Kde vám pomohou?
Trápí i vás deprese, máte v životě potíže a nevíte si rady? Poradit se můžete 24 hodin denně na lince důvěry Centra krizové intervence (284 016 666) anebo na www.chat-pomoc.cz.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.