Potřebujete peníze navíc? Dnes už nemusíte opouštět pohodlí domova | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Potřebujete peníze navíc? Dnes už nemusíte opouštět pohodlí domova

 (Elephant Orchestra)

Jedna kapsa prázdná a ta druhá? Vysypaná! Že přesně nějak takhle vypadá vaše aktuální finanční situace? Nic záviděníhodného. Na druhou stranu jsou dnes již půjčky tak dostupné, že pro získání peněz nemusíte opouštět pohodlí domova. Stačí zavolat, poslat SMS nebo vyplnit online žádost a peníze jsou na cestě. Jaké možnosti při sjednávání půjček máte? Čtěte následující řádky a dozvíte se to.


SMS půjčky jen pro vyvolené

Zní to hrozně jednoduše – vezmete do rukou telefon, do SMS vepíšete přesně zadaný text a odešlete na uvedené číslo. Na základě této SMS žádosti vás bude kontaktovat věřitel s dalšími podrobnostmi anebo vám rovnou přijde SMS o schválení. Bohužel takhle to v praxi nefunguje. SMS půjčky nabízí jen některé společnosti a obvykle je poskytují pouze stálým klientům, kteří u nich prošli klasickým schvalovacím řízením.

SMS půjčky po telefonu

Zatelefonujete na klientskou linku, sdělíte údaje o své osobě, objem peněz, které si potřebujete půjčit, domluvíte se na termínu splatnosti a sdělíte zákaznické podpoře informace o vaší bonitě, příjmech výdajích a finanční minulosti. Klientský pracovník pak tyto údaje ověří a prakticky okamžitě vám řekne, zda žádost schválí či nikoli. Tuto možnost nabízí třeba společnost Creditportal, kdy během několika chvilek obdržíte peníze na účet anebo si je můžete vybrat na čerpacích stanicích EuroOil.

Online žádost a vyřízení

Zřejmě nejrozšířenějším a nejoblíbenějším způsobem, jak o půjčku zažádat, je vyplnění a odeslání online žádosti. Ta vám nezabere více než pár minut. Tímto způsobem je realizována například Ferratum půjčka anebo Provident půjčka. Stačí jednoduše navolit objem finančních prostředků, termíny splatnosti, informace o vaší osobě a kontaktní údaje. Poté již pouze žádost odešlete a čekáte na její schválení. Peníze pak můžete získat v hotovosti anebo si je zaslat na účet.

TOP 6 nejčastějších chyb, které děláme při půjčování:


  • Půjčky mezi sebou neporovnáváme: Abyste zjistili, která půjčka je nejvýhodnější, je potřeba zaměřit svou pozornost na srovnání půjček, které provedete prostřednictvím online kalkulaček anebo praktických srovnávačů.

  • V žádosti lžete: Anebo uvádíte nepravdivé údaje. Věřitelé naštěstí mají způsoby, jak pravdivost a úplnost údajů ověřit. Pokud zjistí, že nesouhlasí, žádost vám bez pardonu zamítnou.

  • Žádosti po sobě nekontrolujete: Pečlivě zkontrolujte zejména vaše kontaktní údaje. Pokud vás věřitel nebude moci kontaktovat, opět bude muset žádost zamítnout.

  • Půjčujete si, i když na to nemáte: Pokud žijete od výplaty k výplatě, není půjčka ideálním řešením. Vždy proto objektivně zhodnoťte, zda půjčka negativně neovlivní vaši finanční budoucnost.

  • Půjčujete si na zbytečnosti: Půjčka na výstavbu nové nebo rekonstrukci staré nemovitosti? Žádný problém! Pokud si ale půjčujete na nejnovější modely chytrého telefonu anebo rodinnou dovolenou u moře, je to špatně.

  • Strkáte hlavu do písku: Už dopředu víte, že další splátku půjčky neuhradíte a nijak to neřešíte. Mnohem lepší bude, když věřitele okamžitě kontaktujete a domluvíte se s ním na odkladu splátek anebo novém splátkovém kalendáři.

Tento článek vznikl za spolupráce největších srovnávačů finančních produktů půjčky.cz, úspory.cz, coolpůjčky.cz a PůjčkyHned.cz.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.