Naďa Urbánková k nepoznání: Skončila na vozíku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Naďa Urbánková k nepoznání: Skončila na vozíku!

Naďa Urbánková
Naďa Urbánková (Foto Aha! – Martin Hykl, Robert Klejch, ara)

Tohle udělá málokterá herečka. Naďa Urbánková (78) vzala roli, protože ji v ní nikdo nepozná. Bude totiž připoutána na invalidní vozíček, nenalíčená a bez svých pověstných brýlí! Bez nich si po letech určitě připadala jako slepá...

„Nepoznáte mě a to byl opravdu jeden z důvodů, proč jsem do toho šla,“ přiznala deníku Aha! zpěvačka a herečka, která s nadšením přijala roli v právě natáčeném seriálu České televize Rapl 2, ve kterém ztvární matku detektiva Máchy (Tomáš Jeřábek). „Hraju starou zimomřivou ženu bez brýlí a bez líčidel, většinou v kulichu a na vozíčku. Postava to ale rozhodně není tragická,“ říká Urbánková. Když Nadě roli nabídli, neváhala prý ani vteřinu. „Naopak, byla jsem nadšená. Je to pro mě něco nového a baví mě, že tam vůbec nezpívám,“ komentuje pětinásobná Zlatá slavice.  


Dva díly má už Urbánková natočené a před sebou jich má ještě minimálně šest. „Je to skvělé, když je o vás stále zájem a hlavně, že vám zdraví ještě jakžtakž pracovat dovoluje,“ míní Urbánková, která před lety bojovala s rakovinu prsu.

Nyní stále zpívá s folkrockovou kapelou Bokomara a každý víkend vysílá z Jihlavy živě na Českém rozhlase Vysočina Písničky na přání. „A letos tomu bude už deset let, čas letí,“ dodává Naďa, které je momentálně fajn, jen to počasí by mohlo být prý chladnější. „My mladá děvčata si ale umíme poradit. Stačí trochu mátového čaje a pohled na skákající kapry v rybníce,“řekla  Urbánková, která žije v areálu kláštera Želiv na Vysočině.

Na video s Naďou Urbánkovou se můžete podívat zde:

362881:gallery:true:true



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.