Berdych a konec kariéry? Motivaci má stále před očima: Tome, koukej! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Berdych a konec kariéry? Motivaci má stále před očima: Tome, koukej!

V Paříži mu manželka na tribuně zběsile fandila až do posledního dechu.
V Paříži mu manželka na tribuně zběsile fandila až do posledního dechu. (Foto: EPA)

Čtyři zápasy na antuce, čtyři prohry. Oranžový démon drtí Tomáše Berdycha (32) nevýslovnou silou. A na povrch se derou temné myšlenky. Konec kariéry visí na vlásku. Český tenista má ale naštěstí doma velkou motivaci pokračovat.

Naposledy padl po lítém boji už v 1. kole French Open s domácím Jérémy Chardym (6:7, 6:7, 6:1, 7:5, 2:6). Z marné snahy o zázrak byl zdrcený. „Člověk sbírá zkušenosti, a ne vždycky jenom ty dobrý, ale i špatný musí vstřebat,“ hlesl.


Nejen tahle série zmaru ale i zhuntované zdraví nutí Tomáše přemýšlet o konci kariéry. „Zatím se snažím hledat cestu. Až dojdu do stádia, že se třeba jednoho dne vzbudím a řeknu: ‚Dobrý...‘,“ přiznává.

Jednu velkou motivaci přitom má neustále na očích. „Lidem, co mám kolem sebe, ať už je to rodina, manželka i další známí, je jedno, jestli jsem zrovna vyhrál, nebo prohrál, jestli jsem čtvrtý nebo třicátý na světě,“ vidí Berdych světlo na konci tunelu.  Má pravdu. Obzvlášť Berdychova žena Ester (24), je v těžkých chvílích zlomenému tenistovi velkou oporou. Ostatně i v Paříži mu na tribuně zběsile fandila až do posledního dechu. Takže Tome, koukej, se dát zase do kupy.

Hraje přes bolest
I kdyby chtěl zazářit, zdraví mu to nedovolí. Vždyť Tomáš Berdych opouští French Open málem jako lazar.
Nejvíc trpí přetrvávající bolestí zad, kvůli které musel dokonce loni v říjnu ukončit předčasně sezonu. „Jsem schopen se dát na nějakou dobu do kupy, začnu hrát a najednou se to zhorší v půlce zápasu,“ přiznal po porážce od Chardyho. „Nejsem na kurtu svůj a nedokážu hrát, co chci,“ dodal.
Český tenista si ale ničí i jiné části těla. Stačí se podívat na fotografii s dobitou rukou, kterou na Instagram vyvěsila jeho láska Ester. »Berďovi« milovaný sport ale stojí i za tyhle oběti pořád stojí.

Drsný vzkaz od McEnroea: Grandslam už nevyhraje
Tohle je krutý verdikt. Legendární bouřlivák John McEnroe (59) zlomil nad Tomášem Berdychem definitivně hůl. „Mezi adepty na grandslamový titul už ho nepočítám,“ prohlásil po Čechově vyřazení. „Pořád je ve formě a dává velké rány, ale už na něm nevidím dřívější touhu po úspěchu,“ vysvětlil i důvod.

Na video s Tomášem Berdychem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.