Převrácené monstrum o váze 200 tun: Jeřáb skončil v lese! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Převrácené monstrum o váze 200 tun: Jeřáb skončil v lese!

Jeřáb spadl z náspu mezi stromy.
Jeřáb spadl z náspu mezi stromy. (Foto Požáry.cz a čtenář Aha!)

Přes 200 tun vážící kolejový jeřáb havaroval včera u Brtníků na Děčínsku. V oblouku mezi tamním nádražím a opravovaným mostem spadl z náspu a převrátil se. 

Jeřáb přepravoval konstrukci na stavbu železničního mostu. I s nákladem váží 267 tun, navíc se převrátil v těžko přístupném terénu. Jeho vyproštění proto potrvá zřejmě několik dní.

Záchranáři po nehodě odvezli do nemocnice dva lidi. „Jejich zranění jsou lehká,“ uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová.

Při nehodě unikly z převráceného jeřábu olej a nafta, které hasiči zachytávali. Postavili také norné stěny, aby zabránili jejich úniku do blízkého potoka.

Unikly z něj olej a nafta.

Nejvýkonnější v Evropě

Kolejový jeřáb Gottwald GS 150.14 TR, který se u Brtníků převrátil, se svými parametry řadí mezi nejvýkonnější v Evropě. Jeho konstrukce umožňuje manipulaci s břemeny, která doposud vyžadovala součinnost dvou jeřábů nebo jiné technologické řešení. Obsluhují ho tři zaměstnanci, jeřábník a dva vazači.

Přečtěte si
Lubica258
28. 9. 2020 • 20:23

I to se bohužel stane. My máme v práci také jeden jeřáb, se kterým nakládáme auta na jeřábovou váhu, kterou nám šéf koupil z https://www.vahy-vaha.cz/jerabove-vahy . S jeřábem jezdíme jen po rovině, takže se snad nestane, že ho převrátíme.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.