KRÁLOVSKÁ SVATBA: Černošský biskup, chudé šaty a nemocný princ Philip | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

KRÁLOVSKÁ SVATBA: Černošský biskup, chudé šaty a nemocný princ Philip

Taková byla svatba Meghan a Harryho
Taková byla svatba Meghan a Harryho (Foto ara)

Tak a je to! Událost roku je za námi. Princ Harry (33) a Meghan Markle (36) si řekli »ANO« v kapli sv. Jiřího hradu Windsor. Obrovské pozdvižení vyvolal afroamerický kněz, který se nebál velkých gest. Na internetu zase miliony žen rozebírají šaty nevěsty a jak už to tak obvykle bývá, někomu se líbily a někomu ne. Ostře sledovaným hostem byl především princ Philip, který dorazil, i když na tom zdravotně není zrovna nejlépe.

Než všichni vešli do kaple sv. Jiřího, vítalo je tisíc svatebních nadšenců. Ve 13 hodin a 4 minuty odvedl k oltáři Meghan Markle princ Charles. Otec bývalé americké herečky dorazit nemohl kvůli zdravotním potížím, a tak tuto důležitou roli za něj převzal právě Charles, otec prince Harryho. Zatímco Meghan působila velmi šťastně a uvolněně, na Harrym bylo znát, že je velmi nervózní a má, jak se říká, na krajíčku. Ve 13 hodin a 13 minut si oba řekli ANO a princ se tak mohl konečně uvolnit.

Netradiční projev šokoval

Největším pozdvižením celé svatby byla řeč afroamerického biskupa Michaela Curryho. Jeho projev, který obsahoval spoustu gest a různých intonací hlasu, nenechal snad nikoho chladným. Někteří se pobavili, někteří byli zase zaražení. Jedno je jasné, svým projevem zbořil královské tradice. Pro konzervativní Angličany to musel být celkem šok, přeci jen jsou zvyklí na jiné výstupy.

Kauza šaty

Vévodkyně ze Sussexu, jak se od dnešního dne bude říkat Meghan Markle, zvolila velmi jednoduché šaty od francouzské značky Givenchy a jednodušší tiáru, kterou před ní vynesla princezna Margaret. Mnoho lidí volbou překvapila. Sázelo se spíše na to, že kráska zvolí zdobenější róbu od návrhářského domu Ralph & Russo. Meghan nakonec sáhla po střídmější variantě šatů. Módní experti výběr šatů chválí, dle jejich názoru nemusí luxus spočívat jen ve velmi zdobených šatech. Meghan zabodovala i volbou nepříliš výrazné korunky. Tento názor ale nesdílí všichni. Druhá půlka lidí její volbu považuje pomalu za tragickou. Vévodkyně si prý měla zvolit mnohem okázalejší róbu, protože si přeci jen bere prince, a ne obyčejného muže. Meghan měla dle jejich názoru být ozdobou celého dne a s těmito šaty tuto úlohu nesplnila.

Princ Philip překvapil

Ne všichni očekávali, že se dědeček prince Harryho na svatbu dostaví. Zdravotně je na tom totiž špatně. Vzhledem k tomu, že se svatba odehrávala na velmi přístupném místě, princ Philip nakonec dorazil a vnukovi určitě udělal radost. Kdyby prý musel ujít větší vzdálenost, slavnostního obřadu by se nezúčastnil. Dle komentátorů ČT1 to je možná naposledy, co veřejnost viděla prince Philipa po boku jeho ženy královny Alžběty. Snad se mu udělá lépe a ještě se na veřejnosti ukáže plný elánu.

 Už jsou svoji: Princ Harry si vzal svou Meghan! Takový byl jejich první manželský polibek!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
nikal
20. 5. 2018 • 21:10

dutchschulz..... co ty v blesku s těma vědomostma pohledáváš, takovej doktor všeho, jenže ať píšeš cokoliv... Anglie byla, je a bude.... a můžeš psát chytrý rozbory do blesku třeba na sto stran.... Anglie přežije i bez našich sběračů a chův, věř tomu

mnpv
20. 5. 2018 • 16:27

Jsou to jiní lidé i když si to nikdo z Čechů nepřizná. Stálo za to pozorovat tří a čtyř leté královské potomky jak se chovali a srovnejte si je s vřískajícími, nevychovanými smrady, kterých je všude dost. Je to o sebekázni a genetické výbavě. Ve staré dobré Anglii když někdo dělal binec, naložili ho na loď a odvezli do Australie. V naší historii schopní odcházejí v pravidelných časových intervalech do emigrace a zůstává zde vyšší podíl průměrných a podprůměrných. Nemáme tradice, neuznáváme autority, neumíme se bavit, umíme bořit a závidět. Nějak se není čím chlubit.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.