Legenda Hana Hegerová: Vězněm ve vlastním bytě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Legenda Hana Hegerová: Vězněm ve vlastním bytě

Hana Hegerová
Hana Hegerová (Foto ara)

Poté, co před čtyřmi lety Hana Hegerová (86) prodělala kombinaci srdečního infarktu s mozkovou mrtvicí, její vyhlídky na uzdravení byly mizivé. Při Hegerové, ale stáli všichni svatí a dnes je slavná zpěvačka v poměrně dobrém zdravotním stavu. I když ze začátku to tak růžové nebylo!

Poté, co se slavná zpěvačka probrala z bezvědomí, neviděla ani ona sama svůj zdravotní stav dobře a dle svých slov čekala, až si pro ni přijde zubatá. Dnes je vše jinak. Zpěvačka si užívá v rámci možností stáří a jediné, na co si postěžovala, že je vlastně vězněm ve svém bytě, protože po vážných zdravotních problémech, které zpěvačka prodělala, jí neslouží nohy, tak jak by si přála.

„Vždyť já nemůžu vůbec chodit a jsem uvězněna ve svém bytě. Belhám se stěží o dvou berlích. Sama se nemůžu projít ani po terase, protože bych žuchla. Vyjdu si tam jen s něčí pomocí,“ uvedla Hegerová v jednom z rozhovoru pro deník Aha!. Pokud se rozhodne vydat na delší procházku nebo má namířeno do rehabilitačního centra do Berouna, kam dochází dvakrát ročně, slouží jí invalidní vozík. „Já toho moc neujdu, tak si musím ulevit,“ přiznala Hegerová magazinu Sedmička.

 

Svůj volný čas tráví zpěvačka převážně sama doma, kde sleduje televizi, čte si a odpočívá. Pokud jí je lépe, zvednou jí náladu návštěvou její přátelé, jako třeba Petr Malásek s manželkou Danou Morávkovou, Michal David nebo Lucie Bílá.

 

Nejvíce návštěv se zpěvačce dostává ze strany jejího vnuka Matouše, který bydlí v domě, kde Hegerová kdysi bydlela. Vnuk to tedy nemá k milované babičce do centra Prahy daleko a může o ní ve svém volném čase pečovat.

 

 Na video s Hanou Hegerovu se můžete podívat zde:

 

Video se připravuje ...

 

 

 

„Vždyť já nemůžu vůbec chodit a jsem uvězněna ve svém bytě. Belhám se stěží o dvou berlích. Sama se nemůžu projít ani po terase, protože bych žuchla. Vyjdu si tam jen s něčí pomocí,“ uvedla Hegerová v jednom z rozhovoru pro deník Aha!.

 



Přečtěte si
xcarodejka
10. 6. 2018 • 12:10

Někdo je aktivní a plnohodnotně žije do devadesátky, pak už asi málokdo, ale o tak se v DS dá přežívat. Někdo je ale invalida v padesáti. Každý stárnutí a stáří snáší určitě zcela jinak i po psychické stánce. . Být doma někdy vůbec neznamená věznění. Jělikož někdo je rád sám, ale pro jiného to může být trest.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.