Kluci (17) přepadli tři taxikáře: Hrozili jim ubodáním a zastřelením | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Kluci (17) přepadli tři taxikáře: Hrozili jim ubodáním a zastřelením

Nůž, který při loupežích používali.
Nůž, který při loupežích používali. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Jak zažít pořádné dobrodružství, přemýšleli dva kluci (17) z Opavy. Pak je napadlo, že by mohli zkusit přepadnout taxikáře a zároveň si přijít na pěkné peníze. Nakonec během půl roku napadli tři.

Lupiči si tipovali taxikáře v noci náhodně na ulici. Jeden sedl za řidiče, druhý vedle něj a nechali se odvézt na odlehlá místa. „Jeden pak chytil řidiče zezadu do kravaty a druhý na něj vytáhl nůž,“ řekl kriminalista Adam Suchánek.
Poprvé muže za volantem obrali o tři tisíce, podruhé vyšli s lupem naprázdno. Potřetí ukradli řidiči klíče, aby je nemohl pronásledovat. „Vyhrožovali mu smrtí. Jeden křičel na druhého, aby vytáhl pistoli a aby muže zastřelil,“ popsal útok kriminalista.

Kriminalista Adam Suchánek.


Gauneři se přiznali, loupili prý kvůli touze po dobrodružství. Teď jim za to hrozí oběma až 10 let kriminálu. Na soud čekají doma, do vazby je soud i přes závažnost zločinu nevzal.

Praktiky mladistvých lupičů odhalil opavský kriminalista Adam Suchánek:

Video se připravuje ...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.