Program vlády se ladil na dálku Co pro nás »upečou« ANO a ČSSD? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Program vlády se ladil na dálku Co pro nás »upečou« ANO a ČSSD?

Richard Brabec (51, ANO) a Jiří Zimola (47, ČSSD)
Richard Brabec (51, ANO) a Jiří Zimola (47, ČSSD) (Foto ara)

Vyšší důchody, pomoc rodinám, ale i internet do každé rodiny nebo stavba silnic. Místopředsedové stran, které zřejmě vstoupí do koalice, Richard Brabec (51, ANO) a Jiří Zimola (47, ČSSD), finišují s programovým prohlášením.

Podle hlasů z ANO by mohlo být hotové už v pátek. K tomu je ale skepticky Zimola, který varuje před připomínkami a úpravami. Detaily včera museli ladit politici přes e-mail. Brabec coby ministr životního prostředí je totiž na výjezdu kabinetu v demisi na jižní Moravě. Sociální demokraté například chtějí proplácení prvních 3 dnů nemocenské.

„Trvali jsme na tom, aby v prvních třech dnech byla náhrada 60 % mzdy, stejně jako v dalších dnech nemoci. I na tom jsme nakonec došli s hnutím ANO ke shodě,“ prozradil předseda ČSSD Jan Hamáček (39). Kromě toho chtějí také přilepšit důchodcům nebo rodinám. To premiér Andrej Babiš (63, ANO) by zase rád stavěl silnice a železnice nebo měl Česko pokryté rychlým internetem. Jestli koalice vznikne, rozhodnou sociální demokraté v referendu. Jasno by mohlo být začátkem června.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.