Pokus o vraždu v nemocnici. František R (38) odpojil bratrance (30) od přístrojů: Kolaboval, tak jsem to zmáčkl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pokus o vraždu v nemocnici. František R (38) odpojil bratrance (30) od přístrojů: Kolaboval, tak jsem to zmáčkl!

František R. se k vypnutí injektomatu s noradrenalinem přiznal.
František R. se k vypnutí injektomatu s noradrenalinem přiznal. (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Bizardní pokus o vraždu řeší od včerejška ústecký soud. Obžaloba z něj viní Františka R. (38), který loni v dubnu během návštěvy v nemocnici odpojil od přístrojů svého po nehodě nemohoucího bratrance Romana R. (30).

František R. včera u soudu odmítl vypovídat. Už dříve ale přiznal, že tlačítko u jednoho z přístrojů, na něž byl jeho po nehodě ochrnutý bratranec připojen, skutečně stiskl. „Ano, jsem vinen. Když jsem tam přišel, už kolaboval. Chtěl jsem mu pomoc, tak jsem něco zmáčkl,“ uvedl. Dodal, že personálu nic neřekl, protože se bál.

František R. se k vypnutí injektomatu s noradrenalinem přiznal.

Z nemocnice pak rychle odešel, ještě předtím si ale bratrance s očima v sloup vyfotil na mobil. Fotku pak doma ukázal své partnerce Ireně T., která ho k soudu doprovodila. „Říkal, že to fotil, abych měla památku,“ vypověděla.

Personál JIP naštěstí včas zasáhl a pacienta, jehož stav se okamžitě zhoršil, zachránil.

Sestra soudu ukázala, jak se injektomat vypíná a zapíná.

Psychložka: Je dětinsky zvědavý

Podle znalců je František R. intelektově podprůměrný a infantilní, jeho chování se podobá chování dítěte. Psycholožka Štěpánka Tůmová uvedla, že ho k činu mohla vést zvědavost. „Viděl blikat různá světýlka, tak se rozhodl je zmáčknout, pak se začalo něco dít, dostal strach a utekl. Nebyl s to domyslet důsledky,“ řekla.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.