Řecká inspirace: Těstovinový salát
POTŘEBUJETE: 300 g krátkých těstovin, 4 velká rajčata, 2 žluté papriky, 3 lžíce jablečného octa, 1 ½ hrnku olivového oleje, 1 lžičku nasekané petrželky, 4 lístky bazalky, 2 stroužky česneku, 7 černých oliv bez pecek, 20 g kaparů, sůl, mletý pepř, 1 lžíci jogurtu
Rajčata a papriky vložíme do vroucí vody, rychle zchladíme a slupneme slupku. Nakrájíme je, dáme do pánve na rozpálený olej a přidáme petrželku, sůl, mletý pepř a kapary. Promícháme a přidáme ocet, chvíli dusíme, aby zelenina změkla. Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny, scedíme, přidáme olej a promícháme se zeleninou a povaříme ještě asi 10 minut. Stáhneme, dáme na talíře a po chvíli ozdobíme lžící jogurtu.
Více receptů inspirovaných Řeckem najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 19.