Vůz pražské záchranky srazil ženu (†42): Matka tří dětí zemřela | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vůz pražské záchranky srazil ženu (†42): Matka tří dětí zemřela

Pohotovostní vůz záchranky jel neoprávněně se zapnutými majáky.
Pohotovostní vůz záchranky jel neoprávněně se zapnutými majáky. (Foto Aha! – David Malík)

Mercedes s označením pražské záchranné služby srazil v neděli mámu (†42) tří dětí. V nemocnici vážným zraněním podlehla. Šlo o vůz připravený vyjet k případu. Přestože měl při nehodě zapnuté majáky, na výjezd nemířil...

K tragické události došlo v Novovysočanské ulici. „Krátce po deváté hodině jsme přijali tísňovou výzvu kvůli sražení člověka služebním vozidlem Zdravotnické záchranné služby,” sdělila mluvčí záchranky Jana Poštová. Doplnila, že se jednalo o nový vůz ředitele pražské záchranky Petra Koloucha. Ten v něm v době nehody však neseděl, vozidlo bylo v tzv. pohotovostním režimu.

„Jde o situaci, kdy je řidič i mimo službu připraven s plně vybaveným vozem vyrazit na výzvu zdravotnického operačního střediska za pohotovost konajícím lékařem, v případě nedělního večera ředitelem ZZS HMP,“ objasnila Poštová.
Po zemřelé ženě zůstaly tři děti. „Nejmladšímu je pět,“ svěřil svědek reportérům FTV Prima.

„Nehoda je momentálně v šetření,” uvedl mluvčí policie Jan Daněk s tím, že dechová zkouška u řidiče vozidla byla negativní.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.