Lábus je ve vatě jako nikdy: Vydělal si... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Lábus je ve vatě jako nikdy: Vydělal si...

Jiří měl loni i letos napilno.
Jiří měl loni i letos napilno. (Foto archiv filmů Hastrman, Hmyz, Kluci z hor, Věčně tvá nevěrná, ara)

Takhle v kurzu snad nikdy nebyl. Jen za loňský rok Jiří Lábus (68) natočil čtyři filmy, za které byl náležitě odměněn. Desítky dnů na place, kolikrát při šílených podmínkách, mu přinesly nejen krásné role, ale i zhruba půl milionu korun.

Loni pracoval od nevidím do nevidím. Letos za to sklízí jedno uznání za druhým.

Hrál s Dejdarem

„Prvního května budu mít další premiéru, kde hraju docela velikou roli. Film se jmenuje Kluci z hor. Je to dramatický příběh o člověku s mentální retardací, který žije na statku se svým bratrem. Toho hraje Martin Dejdar,“ po-
chlubil se Aha! na premiéře snímku Hastrman, který rovněž stihl natočit minulý rok. A to nebyla zdaleka jediná práce!

Královský honorář

V roce 2017 se herec skoro nezastavil. „Točil jsem ještě film se Švankmajerem, který se jmenoval Hmyz, a zahrál jsem si ve filmu Věčně tvá nevěrná,“ vyjmenoval všechny projekty, na kterých pracoval. A protože Lábus nepatří mezi ty, kteří by se museli spokojit s nejnižšími honoráři, za své pracovní nasazení dostal královsky zaplaceno.

Vyplatil se jim

Podle důvěryhodných zdrojů se honoráře umělců Lábusova typu pohybují od 10 000 do 
15 000 Kč za jeden natáčecí den. Ve filmech, na kterých pracoval, se v průměru natáčelo 30 dní. V posledních třech zmiňovaných dílech se podle velikosti jeho role dá odhadovat, že před kamerou strávil deset dnů. Zato v Klukách z hor si ještě o deset dnů polepšil. 

Podtrženo sečteno – při nejnižším honoráři 10 000 Kč za den si mohl přijít na částku okolo půl milionu korun. I tak se produkcím určitě vyplatil. Dokáže totiž zahrát nejen komediální, ale i vážné role.

Pracovní maraton 
ani letos nekončí

Ani letos brzdu zřejmě nesešlápne. „Dovolenou a odpočinek sice plánuju, ale ještě nevím, kdy přesně. Mám zase další práci před sebou,“ přiznal Aha! komik, který si role pečlivě vybírá. „Nedělám všechno, co dostanu k přečtení,“ tvrdí.

 Lábus o filmovém Hastrmanovi: Roli jsem vzal kvůli Ondrovi Havelkovi! 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.