Kate & William MAJÍ MIMINKO! 3,82 kg štěstí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Kate & William MAJÍ MIMINKO! 3,82 kg štěstí

Vévodkyně Kate a princ William poprvé ukázali jejich třetího potomka, novorozeného prince.
Vévodkyně Kate a princ William poprvé ukázali jejich třetího potomka, novorozeného prince. (ČTK)

Spojené království má nového prince. Princ William (35) včera brzy ráno odvezl Kate (36) do porodnice a jejich třetí ratolest byla za chvíli na světě.

„Její královská Výsost vévodkyně z Cambridge v 11:01 bez potíží porodila syna. Miminko váží 3,8 kg,“ oznámil se čtyřhodinovým odstupem Kensingtonský palác, kde Kate s Williamem (35) žijí. Do porodnice jeli už před šestou hodinou, a to autem, sanitka nebyla potřeba. Stejně jako oba předchozí porody, i tento zvládla Kate bez větších potíží.

Stálá klientka

Jako obvykle Kate rodila v londýnské Nemocnici svaté Marie. Právě v té, kde Diana (†36) přivedla na svět i Williama a Harryho (32). Nemocnice (slavná díky objevům heroinu a penicilinu) je to univerzitní, tedyveřejná, ale má i soukromé Lindoovo křídlo, kde ceny za porod nejdou pod 170 000 Kč.

Táta u porodu

Pyšný otec William byl u všech tří porodů a lze předpokládat, že neomdléval – na vojně totiž létal se záchranářským vrtulníkem.

Dřív bylo v královské rodině zvykem rodit doma, tedy v Buckinghamském paláci či jiné rezidenci. Prý to napotřetí zvažovala i Kate, aby nemocnice nemusela zase čelit takovému náporu fanoušků a novinářů. Nakonec ale zvolila jistotu medicínského zařízení, které se tak opět muselo s velkým zájmem veřejnosti vypořádat. Dva týdny už se před ní nesmělo parkovat kvůli bariérám dělícím nenechavce od silničního provozu.
Kate měla vždy složitější těhotenství než porody. S Georgem musela kvůlineutichajícímu zvracení na pár dní do nemocnice a podobně na tom byla i napotřetí. Vždy ale porodila zdravé a velké děti (3,8 respektive 3,7 kg).

Bude to Jack?

Jméno nové královské Výsosti se zatím neví, ta předchozí oznámila rodina dva dny po narození. Sázkové kanceláře očekávají opět něco tradičního: nejspíš Arthur, případně Albert nebo Frederick, napůl vážně také berou Williamovo vyjádření, že to bude Jack podle fotbalisty Jacka Grealishe. Můžou to být všechna naráz, tradicí u Windsorů jsou čtyři nebo aspoň tři jména. Pro holčičku se sázelo na Alice, Elizabeth (po královně), Victorii či Mary. Křest bývá až pár měsíců po porodu.

Miminko »přebralo« svému strejdovi Harrymu pátou pozici v nástupnickém pořadí, ale na trůn nejspíš neusedne – to by se něco muselo stát s Georgem i s Charlotte.

Superchůva

O obě děti se spolu s Kate zatím starala jedna chůva: Maria Borrallo (46) původem ze Španělska. Na »harvardu pro chůvy«, Norland College, se naučila nejrůznější dovednosti: vedle samozřejmostí jako přebalování a krmení se učila třeba taekwondo (jak bránit kočárek před útočníky) nebo řídit v krizových situacích. Jinak ale vypadá spíš jako chůva ze staré školy à la Mary Poppins, při formálních příležitostech obléká hnědou školní uniformu s kloboučkem a rukavičkami. Ale formálně se tak úplně nechová, s Kate se prý docela spřátelily.

A co dál? Vystačí si rodinka jen s ní i po třetím přírůstku? Možná ano, George přece jen roste a v září nastoupil do školy, tedy do přípravného ročníku (do první třídy chodí Angličánci v pěti či šesti letech). Charlotte zase v lednu nastoupila do jeslí.

Módní inspirace

Návrháři, módní bloggerky i oděvní řetězce s napětím očekávají, do čeho Kate své novorozeně oblékne. Módní ikonou je totiž nejen ona, ale i její děti. Po »efektu Kate Middleton« se tak přidal »efekt prince George«, například v létě díky němu frčely šortky navzdory chladnému počasí.

A kdo ze zapálených fanoušků zrovna nemá děti, nakoupí si aspoň nějakou tu upomínku na den, kdy se královská rodina zase jednou rozšířila. Výrobci magnetek, hrníčků a podobných serepetiček budou mít zase žně.

Více informací o miminku najdete ZDE!

Je to kluk! Buckinhamský palác oznámil narození dítěte

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.