Vdovec po Bartošové (†48) vytasil směnku na 1,5 milionu: Co je to za peníze? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vdovec po Bartošové (†48) vytasil směnku na 1,5 milionu: Co je to za peníze?

V posledních letech je vdovec u soudu jako doma.
V posledních letech je vdovec u soudu jako doma. (Foto Aha! – Pavel Machan, ara)

Maraton soudních tahanic Josefa Rychtáře (59) s exmanželkou Darinou Novou (60) nekončí ani poté, co vdovec po Ivetě Bartošové (†48) definitivně přišel o střechu nad hlavou ve vile v Říčanech. Ve hře je ještě směnka na jeden a půl milionu korun!

Ta byla původně součástí hlavního sporu o vdovcův menšinový podíl ve vile. Soudkyně ji ale vyloučila a nechala o ní rozhodovat v samostatném líčení. To mělo být původně už minulý týden, ale bylo odročeno. „Rychtář tvrdil, že směnka je na peníze, které mu půjčila jeho sestra a které vložil do domu. Chtěl tím dosáhnout navýšení hodnoty svého podílu na domě,“ prozradil deníku Aha! dobře informovaný zdroj.

Zhodnocení

„Směnka na 1 460 000 je z doby manželství s paní Novou. Penězi jsem nemovitost zhodnotil, a proto po ní žádám půlku, což je 730 tisíc korun,“ řekl Aha! Rychtář. Problém je ale v tom, že prý nemá na peníze ze sestřiny směnky žádný doklad a takto vysokou částku nemohl podle zákona přijmout jen tak v hotovosti.

Soud rozhodne

Směnka, o jejíž relevantnosti by měl soud tedy ještě rozhodnout, však už v kauze vily Helenka nic nezmění. Josef o svůj podíl přišel kvůli vysokým dluhům a exekuční dražbě, v níž jeho podíl koupila právě Darina se starším synem. Rychtář se z Říčan odstěhoval před několika týdny a zůstala po něm jen spoušť v domku na pozemku, ve kterém bydlel a kde měla také sídlo jeho bezpečnostní agentura.

 Hasiči zasahují u vily v Říčanech, kde Rychtář nalil do studny neznámou látku

Video se připravuje ...



Přečtěte si
nicnezpravda
12. 4. 2018 • 13:37

to je magor Půjčím mu dvacku na autobus

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.