Jiří Krampol (79) v mundúru lodivoda: Nová práce? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jiří Krampol (79) v mundúru lodivoda: Nová práce?

V mundúru lodivoda se mu nakonec líbilo.
V mundúru lodivoda se mu nakonec líbilo. (Foto Aha! - Karel Kopáč)

S tříměsíčním předstihem Jiří Krampol dostal dárek ke svým 80. narozeninám. Vyzkoušel si, jaké to je brázdit Vltavu jako starý mořský vlk. „Pod Karlovým mostem jsem v životě neplul,“ radoval se herec na lodičce a nemohl si vynachválit pohádkové počasí. 

Nebyla to jen tak ledajaká vyhlídková plavba. Nastávající jubilant obhlížel lokace, kde se bude odehrávat celovečerní film, v němž má hlavní roli! „Scénář se ještě dopisuje, ale mám roli vysloužilého pražského detektiva z první republiky, který se po lodičce bude prohánět právě tady,“ vysvětlil deníku Aha! herec a vydal se na plavbu Čertovkou. „Tady jsem měl kdysi bydlet! Ale nevyšlo to...“ komentoval Krampol, kterému dělal průvodce kamarád Zdeněk Bergman alias převozník pražský ze společnosti Pražské Benátky.

Před okružní plavbou ale herec musel povinně zhlédnout Muzeum Karlova mostu. „No to snad ne! Já se teď tady budu učit, jak se stavěl z kvádrů Karlův most? Chodil jsem do přece do školy,“ namítal Bergmanovi, který ho vedl do místností s historií. Potom do sebe Jirka hodil dvojku červeného a těšil se na plavbu.

Radost mu ale trochu zkalilo, že se musel nasoukat do mondúru lodivoda. „Nebudu se převlékat!“ vzdoroval. „Budete! A taky se za týden musíte naučit jezdit na gondole, když v ní budete sám stíhat zločince,“ opáčil převozník. „Odpichovat gondolu snad není žádný kumšt...“ reagoval herec, nevěda, co říká.

Oslava na parníku

Na gondolu koukal z despektem, ale u větší lodě měl Krampol okamžitě úsměv od ucha k uchu. Na palubě parníku Nepomuk mu totiž Bergman uspořádá oslavu 80. narozenin. „Tak to si nechám líbit,“ kvitoval herec s povděkem.

 Krampol znovu v kůži Belmonda: Co máme společného? Pár kreténů!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
britva
10. 4. 2018 • 08:01

a co Hanička, pořád pije

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.