Michal (49) toužil po milence, přišel o 12 000 Kč! Díky Aha! ale nemusí k soudu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Michal (49) toužil po milence, přišel o 12 000 Kč! Díky Aha! ale nemusí k soudu...

Pan Michal hledal ženu, kupu problémů si se seznamkou přivodil i bez ní.
Pan Michal hledal ženu, kupu problémů si se seznamkou přivodil i bez ní. (Foto Aha! – Jana Gogová)

„Kdybych si zašel někam na privát, udělal bych lépe,“ snaží se ze zoufalství vtipkovat Michal (49) z Uherskohradištska. Touží po lásce, ale... Kvůli práci má málo příležitostí, a tak vsadil na placenou internetovou seznamku. A prohrál, doslova. Přišel o téměř 12 tisíc, navíc mu hrozili soudem.  

Michal si zaplatil členství v seznamce Singleflirt, když se mu žádná potenciální partnerka neozývala, chtěl profil zrušit. A přišly problémy. Seznamka Michalovi dál účtovala poplatky a její zástupci mu napsali, že je po něm budou vymáhat dokonce soudně.
Poté, co o jeho zoufalé situaci informovalo Aha!, jsou výhrůžky minulostí. Michalovi se konečně po urgencích podařilo dosáhnout zrušení profilu a seznamka slíbila, že po něm už žádné další peníze nebude chtít. „Však to bylo peněz i tak. 322 eur (8201 korun, pozn. red.) a k tomu 3487 korun!“ říká elektrikář ze Slovácka.

Že je bez finančních závazků, potvrdila i seznamka. „Pan Michal má u nás vše uhrazeno a my nepožadujeme žádné další platby,“ napsala Aha! e-mailem.

Takhle vypadá web seznamky.

Zrušení pouze přes fax?

V podmínkách užití seznamky Singleflirt se píše: „Výpověď smlouvy je účinná pouze tehdy, je-li zasláno výslovné písemné prohlášení na číslo faxu.“ Michal přiznal, že udělal chybu a výpověď poslal e-mailem, účty mu tak chodily dál. „Dokonce jsem nechal zrušit i kartu, ze které mi peníze strhávali,“ popsal dříve.

Pak zkoušel poslat výpověď i faxem, marně. Když se o případ začalo zajímat Aha!, zástupci společnosti Dateyard, AG se sídlem ve Švýcarsku, která seznamku provozuje, odepsali: „Výpovědi přijímáme e-mailem, dopisem či faxem.“ Nakonec ji Michal poslal doporučeným dopisem a společnost ji přijala. Mezitím mu ale účtovala další poplatky a pokuty.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.