Tři měsíce jako bezdomovec…strážník vypátral jeho rodinu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tři měsíce jako bezdomovec…strážník vypátral jeho rodinu

Bezdomovec má díky strážníkovi zase své blízké.
Bezdomovec má díky strážníkovi zase své blízké. (Foto MP Pardubice)

Tři měsíce žil v Pardubicích jako bezdomovec ztracený Bulhar (34). Zatoulal se po příjezdu do Česka za prací a kvůli mírné retardaci si neuměl poradit. S blízkými, kteří ho hledali, se opět setkal díky zdejšímu strážníkovi.

Bulhar bez dokladů se znalostí jen své řeči přebýval ve výklenku u paneláku, kde si dělal pelech a místo nechtěl opustit. „Nekomunikoval. Byl úzkostný. Bál se. Od ostatních bezdomovců se lišil tím, že nepil alkohol a nekouřil,“ popsala mluvčí pardubické městské policie Lucie Klementová.

Přes cizineckou policii strážníci nakonec zjistili mužovu totožnost a jeden z nich začal pátrat na sociálních sítích po jeho blízkých. Objevil jeho švagrovou a později se spojil i s jeho matkou. Ta mu dala kontakt na kamaráda svého syna, pracujícího v Plzni. Když přijel do Pardubic a Bulhar ho spatřil, začal se smát a rozpovídal se. Oba pak odjeli do Prahy, kde se setkal i s rodiči a po vystavení náhradních dokladů s nimi odjel domů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.