Policista neustál hádku: Kvůli dluhu zabil manželku a pak zahlazoval stopy jako zkušený zločinec... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Policista neustál hádku: Kvůli dluhu zabil manželku a pak zahlazoval stopy jako zkušený zločinec...

McKie před manželkou tajil dluhy.
McKie před manželkou tajil dluhy. (Foto Facebook, Instagram)

Navenek působili jako šťastná rodina, které nic nechybí: tři zdravé děti, krásný nový dům, dvě auta, tu a tam fajnová večeře nebo dovolená u moře. Idyla ale skončila, když se manželka policejního inspektora dozvěděla o ohromných dluzích. Hádku nepřežila.

Darren McKie (43) to jistě myslel dobře, snažil se své pohledné manželce a třem dětem splnit každý rozmar. Policisté v Británii mají lepší výplaty než ti čeští a McKie s manželčiným půlúvazkem brali 113 tisíc Kč měsíčně – přesto všechny rozmařilosti pokrýt nedokázali. Vaz jim srazil hlavně nový dům za 12,7 milionu korun, který navíc renovovali a luxusně vybavovali.

A tak si McKie stále půjčoval. Jenže dluhy se hromadily a dál mu nikdo půjčit nechtěl. Tak to zkusil na manželčino jméno, Leanne (†39) mu totiž věřila a o finance se nestarala. Jenže na tenhle podvod přišla. „Lháři!“ konfrontovala manžela. Ten se, navzdory profesionálnímu výcviku, neudržel a ženu zabil. Napřed se soudilo, že ji – jakožto mistr karate – prudce sekl do krku. Patolog však ukázal, že šlo o nejméně minutové škrcení.

Zahlazování stop

Coby zkušený policista se jal zahlazovat stopy. Mrtvou naložil do kufru jejího auta a půl dne dělal, jako by nic – vyzvedl děti ze školy a dokonce psal SMS na manželčin telefon, proč ještě nedorazila domů. V noci ji pak odvezl k jezeru, hodil do vody. Vůz nechal na místě a odešel pěšky.

Náhodou ale cestou zahlédl strážníky a zpanikařil: uvědomil si, že má od jezera zablácené boty, tak je vyhodil do koše. V ponožkách pak strážníkům tvrdil, jak pohřešuje manželku – jenže ti mezitím dostali echo, že rybář v jezeře objevil mrtvolu. Hned se pro kolegu vrátili.
McKie napřed zapíral a svaloval vinu na neznámého muže, pak se přiznal k zabití, nikoli vraždě. Trest se dozví zítra.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.