Lékařka nadýchala 3,17 promile | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Lékařka nadýchala 3,17 promile

Ordinaci měla v budově polikliniky pronajatou.
Ordinaci měla v budově polikliniky pronajatou. (Foto Aha! – D. Malík)

Alkohol z rukou lékaře je lék v jakémkoli množství. Touto hláškou se zřejmě řídí MUDr. Michaela K. (49) z polikliniky na pražském Smíchově. Policistům nadýchala 3,17 promile. Když se hájila, ukazovala na pacientku, kterou zrovna měla v ordinaci.

„Já jsem si tady s paní dala panáka.“ Vše začalo tím, že zavolala policii na opilce v čekárně... „Policisté si povšimli jejího, slušně řečeno, podivného chování, především pak její unavené artikulace. Na základě těchto skutečností pojali podezření, že i paní doktorka si s největší pravděpodobností cucla něčeho dobrého,“ popsal policejní mluvčí Tomáš Hulan. Doktorka se zabývá léčbou pohybového aparátu. Podle stránek České lékařské komory vystudovala 1. LF UK v Praze v roce 1993, kolonka odbornost je proškrtnutá.


Ordinaci má podle policejního videa vybavenou netradičně – s pračkou a psem. Přitom ve zdravotnických zařízeních psi být z hygienických důvodů nesmí. Výjimku mají pacienti se smyslovým nebo tělesným postižením, kteří využívají vodicího či asistenčního psa. „Ženě hrozí trest odnětí svobody na jeden až tři roky,“ dodal Hulan. Navíc může přijít o licenci pro vykonávání zdravotnických služeb.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.