Zprošťující verdikt v kauze Nečesaný: Kritika soudů i policie | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zprošťující verdikt v kauze Nečesaný: Kritika soudů i policie

Lukáš Nečesaný byl osvobozen loni v listopadu.
Lukáš Nečesaný byl osvobozen loni v listopadu. (ČTK)

Celkem 95 stran a bezmála 300 bodů odůvodnění má rozsudek, který s konečnou platností osvobodil loni v listopadu Lukáše Nečesaného (26). Muž byl předtím třikrát odsouzen na 13 let za loupežné přepadení kadeřnice Ludmily B. v Hořicích. Dva roky si i odseděl... Verdikt Krajského soudu v Hradci Králové kritizuje práci soudů i policejních vyšetřovatelů.

„Soudy nižších instancí nehodnotily obsah jednotlivých důkazů a pomíjely, případně zlehčovaly ty důkazy, které obžalovaného ze spáchaného činu vyviňovaly,“ uvádí ve zprošťujícím rozsudku předseda senátu Miroslav Mjartan. Podle serveru iRozhlas.cz se pozastavuje i nad nepoužitelnou rekognicí (identifikace pachatele, pozn. red).


„Závěr uvedený v protokole o této rekognici dle fotografií neodpovídá obrazovému a zvukovému záznamu z tohoto úkonu, kdy poškozená ukázala na fotografii, na níž nebyl obžalovaný Nečesaný, ale jiná osoba,“ konstatuje soud na straně 76 rozsudku. „Ve druhém kole poškozená, jak je patrné z videozáznamu, obžalovaného jako pachatele vyloučila.“


Přepadení se stalo v únoru 2013. Útočník udeřil Ludmilu B. nejméně šestkrát polenem do hlavy, z peněženky jí ukradl 10 000 Kč a uprchl. Zraněnou našel její syn, lékaři ji zachránili, ale po útoku trpěla výpadkem paměti. Nečesaný od počátku tvrdil, že v kadeřnictví byl, protože se chtěl nechat ostříhat. Protože ale kadeřnice zavírala, odešel.

Rozsudek nad Lukášem Nečesaným si přišlo poslechnout spoustu lidí:



Přečtěte si
hejpockej
10. 5. 2018 • 07:32

Takze lidi, jestli tohle jim nechame projit, tak jsme narod ovci, po kterym muze kdykoliv kdejaky smejd jako Neucesany dupat.

hejpockej
10. 5. 2018 • 07:30

tak tady to vidite lidi, jak se nam soudni zkorumpovany system smeje do oci. A my si to nechame libit? Proc? Copak se nenajde nekdo kdo s Neucesanyma mafianama zatoci?

hejpockej
10. 5. 2018 • 07:27

tak soudce uz ani nezajima vypoved obeti??? Svedkyne vi lepe co se stalo, nez obet??? Tak tohle jsme si vybojovali? Svobodu kde spravedlnost se kupuje penezma?

hejpockej
10. 5. 2018 • 07:24

tatinek zapomel dat Neucesanymu dudlicka.. takovy mimino, ktery by bez tatinka houvno byl.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.